Haberler

Kırkpınar Başpehlivanına Coşkulu Karşılama

Abone Ol

Atatürk Havalimanı'na gelen Ali Gürbüz, VIP Salonu'ndan çıkış yaptı.

Atatürk Havalimanı'na gelen Ali Gürbüz, VIP Salonu'ndan çıkış yaptı. Ali Gürbüz'e annesi Hatice, finalde yendiği İsmail Balaban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Belek Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Mecek ve Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek, eşlik etti. Ali Gürbüz, çıkışta davul ve zurna çalınarak çiçeklerle karşılandı.

2011 ve 2012'de de başpehlivan olduğu için üst üste 3'üncü kez altın madalyaya uzandığı için kemerin sahibi olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını söyleyen Ali Gürbüz, şöyle dedi

Antalya'ya altın kemeri ebediyen getirdiğim için ve onları sevindirdiğim için çok mutluyum. Antalya yağlı güreşe değer veren ve yağlı güreşin lokomotifi bir şehir. Antalya'ya altın kemeri ebedi alma sevincini yaşattığım için çok gururluyum. Buralara gelmek kolay olmuyor. Başkanımız, yöneticilerimiz ve takım arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Mevlüt Çavuşoğlu ise çocukluğunda Ali Gürbüz'ün babası Recep Gürbüz'ü izleyerek büyüdüğünü belirtti, Rahmetli Recep Gürbüz'ü ailece tanırdık. Biz ailece yağlı güreşi severdik. Ali'nin nasıl büyüdüğünü, hem yaş, hem de fiziki olarak yakından takip eden bir kişiyim. Babası için de ağlamıştık, Ali'yi izlerken de ağladık, duygulandık. Babasının da emanetini yerine getirdi diye konuştu.

Belediye Başkanı Mecek ise bütün pehlivanları kutladığını ifade ederken Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek ise genç yaşta ağalığı aldığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Kırpınar başpehlivanı Ali Gürbüz ve beraberindekiler, daha sonras konvoyla Serik İlçesi'ne hareket etti.

KIRKPINAR'A ANTALYA DAMGASI

Bu yıl 652'ncisi düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Antalya damgasını vurdu. Belek Belediyesi pehlivanı Ali Gürbüz birinci, Konyaaltı Belediyesi'nin pehlivanı İsmail Balaban ikinci ve Kumluca Belediyesi pehlivanı Orhan Okulu da üçüncü oldu. Antalyalı merhum başpehlivan Recep Gürbüz'ün oğlu 25 yaşındaki Ali Gürbüz, 3 yıl üst üste başpehlivanlığı elde edip altın kemerin de sürekli sahibi olarak tarihinde ilk kez altın kemeri daimi olarak Antalya'ya getirdi.

Önümüzdeki yıl düzenlenecek 653'üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ağalığını da yapılan açık artırmada Antalyalı eczacı Süleyman Mecek kazandı. Belek Belde Belediye Başkanı Yusuf Mecek'in trafik kazasında yaşamını yitiren ağabeyi Tahsin Mecek'in oğlu olan Süleyman Mecek, ağalığı açık artırmada 807 bin liraya aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Mecek Ali Gürbüz Kırkpınar Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title