Haberler

Kırmızı Muma Gelmemek Olmazdı

Abone Ol

Gül, Belediye Başkanı Sedefçi'nin, "Şeref Verdiniz. Kırkpınar Öksüz Kalmadı" Sözlerine, "Ankara'ya Gelip Kırmızı Dipli Mumla Beni Davet Etmiştiniz. Gelmemek Olmazdı" Yanıtını Verdi.

Kırkpınar yağlı güreşleri için Edirne’ye gelen Cumhurbaşkanı Gül, Belediye Başkanı Sedefçi’nin, "Şeref verdiniz. Kırkpınar öksüz kalmadı" sözlerine, "Ankara’ya gelip kırmızı dipli mumla beni davet etmiştiniz. Gelmemek olmazdı" yanıtını verdi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Edirne’de dün bir dizi etkinlikte bulundu. Gül, İstanbul’dan karayolu ile Edirne’ye geldi. Edirne Valiliği önünde Vali Mustafa Büyük ve 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül’e daha sonra Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri Elif Nil Kurt ve Kıraç İzgin tarafından çiçek verildi.

Gül, Edirne ziyareti sırasında Vali Mustafa Büyük ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile görüştü. Sedefçi’nin "Kırkpınar’a şeref verdiniz. Kırkpınar öksüz kalmadı" sözleri üzerine Gül, "Ankara’ya gelip kırmızı dipli mumla beni davet etmiştiniz. Gelmemek olmazdı" cevabını verdi. Vali Büyük görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Gül’e, minyatür fayton hediye etti. Gül’ün, "Hálá fayton gezintisi yapılıyor mu?" diye sorunca Vali Büyük, "Evet yapılıyor" yanıtını verdi. Gül, bunun üzerine "Keşke imkán olsa da Kırkpınar’a faytonla gidebilsek" dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı’nı da ziyaret eden Gül’e, TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, pehlivanların güreşirken giydiği "kispet" hediye etti. Edirnespor Kulübü Başkanı Ahmet Çığırdaşman da Gül’e, üzerinde "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül" yazılı 22 numaralı sarı kırmızı renkli Edirnespor forması hediye etti.

Gül, son olarak General Şahap Tuncel Kışlası’nı ziyaret etti. Burada askeri törenle karşılanan Gül, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen ile basına kapalı olarak bir süre görüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title