Haberler

Kırtasiyeciden Kanser Uyarısı

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır'daki kırtasiyeciler, CE etiketi olmayan kırtasiye ürünlerinden satın alınmamasını tavsiye etti.

İstanbul'da yapılan bir laboratuvar testinde ilkokul çocuklarının kullandığı çanta ve kalemlerde kanserojen madde tespit edilmesinin ardından Diyarbakır'da kırtasiyeciler, özellikle okul açılışlarında bakkal ve seyyar satıcılar tarafından da satılan kırtasiye malzemelerinin satın alınmamasını istedi.

Diyarbakır'ın Yenişehir semtinde 10 yıldan bu yana kırtasiyecilik yapan 5 Nisan Kırtasiye sahibi Deniz Değirmenci, velilerin çocukları için kaliteli ürünü özellikle çocuklarının sağlığı için tercih etmesi gerektiğini söyledi.

"ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞINI BİRKAÇ KURUŞ İÇİN TEHLİKEYE ATAMAYIZ"

Piyasada kırtasiyeler dışında farklı noktalarda satışı yapılan kırtasiye ürünlerinin salt ucuz diye satın alınmasının çok yanlış olduğunu kaydeden Değirmenci, "Birkaç kuruş ucuz diye satın alınan ürünlerin çoğunda kanserojen madde tespit edildi. Biz yıllardır bunu söylüyoruz. Kırtasiye ürünleri kaliteli olsun birkaç kuruşu fazla olsun. Çocuklarımızın sağlığını birkaç kuruş için tehlikeye atamayız" dedi.

ÜRÜNÜN ÜZERİNDE 'CE' BELGESİ OLSUN

Velilerden özellikle kırtasiye ürünlerini kırtasiyeden almaları tavsiyesinde bulunan Deniz Değirmenci, kırtasiyeden aldığı ürünlerin üzerinden de özellikle CE belgesinin (CE işareti, üzerinde bulunduğu ürünün, insan, hayvan, bitki sağlığı ve güvenliği ile çevreye zarar vermeyeceğini garanti altına almakta olup ve Avrupa Ekonomik Alanı genelinde tek bir işaretin kullanılmasını sağlamaktadır) bulunmasına dikkat etmesini isteyerek, "Ürünün üzerinde muhakkak ki CE belgesini görün. Ürünün üzerinde bu yoksa satın almayın. Çocukların çok rağbet ettiği Pepee, Caillou, Wings, Çuf çuflar, Ben 10 gibi çizgi film karakterleriyle süslü çantalar var. Çoğu lisanssız ve Çin'de üretilen çantaların en ucuzu olan 10 TL'dir. Aldığınız çanta da bir üretici ya da ithalatçı etiketi yok ise satın almayın. Çantadaki etiketlerde (kanserojen olan) 'Azo Boyar madde, fitalat ve ağır metal içermez. Sağlığa zararlı herhangi bir katkı maddesi içermez' yazısını mutlaka görün" diye konuştu.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Yenişehir İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title