Haberler

Kişisel Bakım Sektöründe Garantili Yatırım

Güncelleme:
Abone Ol

Dünyada kozmetik ve kişisel bakım sektörü her yıl yüzde 4 oranında büyüyor. 2017 yılında dünyada 500 milyar dolara ulaşan sektörün hacmi Türkiye'de 11 milyar TL'yi aştı.

Ülkemizde sektörün büyüklüğünün 2018'in sonuna kadar 13 milyar TL'yi geçeceği öngörülüyor. Tasarımcı Nihat Yıldız, ekonomik krizlerin değişmez kazananı kozmetik ve kişisel bakım sektöründe hizmet vermek isteyenlere konsept mekan ve salonları öneriyor. Yıldız, yatırımcıların konsept salonlar ile cirolarını 3 katına katladığını ifade ediyor.

2017 yılında dünyada 500 milyar dolara ulaşan sektörün hacmi Türkiye'de 11 milyar TL'yi aştı.Ülkemizde sektörün büyüklüğünün 2018'in sonuna kadar 13 milyar TL'yi geçeceği öngörülüyor. Bu sektörün içinde hizmet katma değeriyle önemli bir yeri olan kuaför salonlarının sayısı da her geçen yıl artıyor. Türkiye'de esnaf ve sanatkârlar odalarına kayıtlı 58 bin kuaför salonu bulunuyor ve sektör tarafından yaklaşık 15 milyon kuaför müşterisi olduğu tahmin ediliyor. Yapılan araştırmalar, ekonominin dalgalandığı dönemlerde kuaför kullanım oranlarının yükseldiğini ortaya koyuyor. Genel olarak tüm giderlerini kısan insanlar, daha iyi hissetmek için kişisel bakım bütçelerini biraz esnetme yoluna gidiyor.

Bu nedenle ekonomideki daralmaya rağmen kozmetik ve kişisel bakım sektörünün büyümeye devam etmesi ve kuaför salonu yatırımlarının artması bekleniyor. 2010'dan bugüne yurt içinde ve dışında yaklaşık 300 konsept kuaför salonu tasarlayan Mimar Nihat Yıldız, yeni kuaför salonu açacaklara ya da salonlarını yenilemeyi planlayanlara yatırımlarının dönüş hızını artıracak önerilerde bulundu. Saloon Design adını verdiği konseptin yaratıcısı Tasarımcı Nihat Yıldız, "Kuaför salonlarını her zaman bir rehabilitasyon merkezi olarak görüyorum. İnsanların saç, tırnak ve cilt bakımlarının yanı sıra kısa sürede psikolojik açıdan da daha iyi bir noktaya yükselerek ayrıldıkları bir yer. Bu nedenle, Saloon Design'da her şeyden önce insan psikolojisini göz önüne alıyorum. Salonun lokasyonuna, müşteri profiline göre tasarım yapıyorum. Değişen müşteri profili, beraberinde farklı ihtiyaç ve beklentileri de getiriyor. Örneğin plazaların olduğu bir bölgede, daha çok iş insanlarına hizmet veren bir salonda, bir yandan saçlarını kestirirken tablet veya telefonlarından gelen maillerini kontrol edebilecekleri ergonomik ve güvenli alanların varlığı büyük önem taşıyor." diyor.

Saloon Design'da, sanatsal dokunuşlarla da her projeye farklı bir karakter kazandırdıklarını belirten Tasarımcı Nihat Yıldız, "Özetle; tasarımlarımızda hem insan psikolojisine hem işlevselliğe dikkat ediyor hem de sanata yer veriyoruz. Bu karma, tasarladığımız konsept kuaför salonlarına markalaşma yolunda önemli avantajlar sağlıyor. Hizmet kalitesini de yüksek standartlarda tutmayı başaran işletmeler rekabette öne geçiyor. Bugüne kadar tamamladığımız projelerde müşterilerimiz, konsept salona geçişten sonra yıllık cirolarında 3 katı oranında artış yaşadıklarını ifade ediyor. Konsept kuaför salonları, başarılı iş sonuçlarıyla sektörde öne çıkıyor. Hatta yurtdışına açılıp farklı ülkelerde yatırım yapıyor. Sektörden tanıdığımız isimler, Ortadoğu'da, Avrupa'da, Amerika'da açmayı planladıkları kuaför salonları için bizden proje istedikleri zaman gururumuz da katlanarak artıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Kuaför Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title