Haberler

KKTC Başbakanı Küçük'e Ankara Üniversitesi'nden Fahri Doktora Unvanı

Abone Ol

KKTC Başbakanı İrsen Küçük'e Ankara Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı takdim edildi.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük'e Ankara Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı takdim edildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Küçük'e, Ankara Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Ankara Üniversitesi Senato Salonu'nda yapılan törene KKTC Başbakanı Küçük, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ve senato üyeleri katıldı. Küçük'e unvanını Ankara Üniversitesi Rektörü Taluğ sundu.

Bir konuşma yapan KKTC Başbakanı Küçük, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olduğunu söyleyerek, "1959 yılında başladığım ve beni hayata hazırlayan üniversitede başbakan olarak sizlerle olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Türkiye ile KKTC arasında yürütülen Barış Suyu Projesi hakkında değerlendirmede bulunan Küçük, "Anavatanımızın berrak suyunu, yavru vatanımıza getirmek ziraat mühendisi olarak beni heyecanlandırmaktadır. Barış Suyu Projesi, Kıbrıs'a çok büyük katkı sağlayacak. Projeyi hayata geçirmek için Türkiye yoğun çaba harcıyor" dedi.

Projeyi hayata geçirmek için uğraşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Küçük, "Türkiye'den KKTC'ye su getirilmesi bizim için çok önemli. Anavatanımız, Kıbrıs'ın kurtuluşunu sağlamıştı, şimdi de ekonomik kurtuluşunu sağlamak için çalışıyor. Barış Suyu Projesi'nin çalışmaları fiilen sürmektedir" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin 1974'te gerçekleştirilen Barış Harekatı'nı Barış Suyu Projesiyle taçlandırdığını belirten Küçük, "Proje için hızlı bir şekilde çalışılıyor. Kıbrıs Türk'ü için Barış Suyu KKTC'nin hayat projesidir" dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Taluğ ise, "Üniversite kurulduğu günden bu yana 45 kişiye fahri doktora unvanı verildi. Bu isimler arasında KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da var" diye konuştu. Kıbrıs'ın stratejik önemini vurgulayan Taluğ, Türkiye'den adaya verilecek su ile Kıbrıs'ın öneminin daha da artacağını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Üniversitesi Cemal Taluğ İrsen Küçük Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title