Haberler

KKTC Başbakanı Üstel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ı ziyaret etti

Güncelleme:
Abone Ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı Cumhurbaşkanlığı'nda ziyaret etti. Yılmaz, Türkiye'nin KKTC'ye olan desteğini sürdüreceğini belirtti.

(ANKARA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı Cumhurbaşkanlığı'nda ziyaret etti. Ziyarete ilişkin açıklama yapan Yılmaz, "Türkiye olarak, uluslararası topluma Kıbrıs Türklerinin haklı davasını anlatmaya ve KKTC'ye desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, KKTC Başbakanı Ünal Üstel'in kendisini ziyaret ettiğini bildirdi. Yılmaz'ın açıklaması şöyle:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Sayın Ünal Üstel ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldik. Görüşmemizde, 2024 yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması sürecini, gündemimizde yer alan konuları ve Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin hayatına dokunan projeleri değerlendirme fırsatı bulduk. Projelerin planlanan takvim çerçevesinde tamamlanabilmesi için gerekli reformların takipçisi olacağız. Kıbrıs Türk halkının refahının artırılması ve KKTC'nin gelişip güçlenmesi önceliğimizdir; bu nedenle, geçtiğimiz yılda olduğu gibi önümüzdeki dönemde de verimli işbirliği, eşgüdüm ve dayanışma içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye olarak, uluslararası topluma Kıbrıs Türklerinin haklı davasını anlatmaya ve KKTC'ye desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Nazik ziyaretleri için Sayın Üstel'e teşekkür ederim."

Kaynak: ANKA / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Uluslararası İlişkiler Ünal Üstel Diplomasi Politika Türkiye Güncel Kıbrıs Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title