Haberler

Kobani Protestolarında Ölü Sayısı 35'e Çıktı

Güncelleme:
Abone Ol

IŞİD saldırılarını protesto eden grupların yurt genelinde başlattığı gösteriler sırasında şehit olan 2 polisle birlikte olaylarda 35 kişi hayatını kaybetti.

Siyasetin sağduyu çağrısı yaptığı günün gecesi silahlar susmadı. Suriye'de PYD'nin kontrolünde bulunan Kobani kentine IŞİD saldırılarını protesto eden grupların yurt genelinde başlattığı gösteriler sırasında Bingöl'de düzenlenen saldırıda şehit olan 2 polisle birlikte olaylarda 35 kişi hayatını kaybetti.

Olaylarda Diyarbakır'da 10, Mardin'de 6, Siirt'te 5, Adana'da 1, Van'da 1, Batman'da 1 ve Muş'ta 1 olmak üzere salı gecesi başlayan olaylarda toplam 25 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı. Perşembe gecesi de Gaziantep, Bingöl'de yaşanan olaylarda da şehit olan polisler Atıf Şahin ve Hüseyin Hatipoğlu ile birlikte 10 kişi yaşamını yitirdi.

Pazartesi günü başlayan gösterilerde hayatını kaybedenlerin bulunduğu iller ve ölenlerin kimlikleri şöyle:

* DİYARBAKIR: (10 ölü) Turan Yavaş, Hasan Gökyüz, Riyat Güneş, Hüseyin Ahmet Dakak, Mahmut Enes, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahsun Çoban, Uğur Özbay (19), Baver Şeyhanlıoğulları (18).

* MARDİN (6 ölü): Sinan Toprak (18), Bilal Geze (29), Mehmet Erdoğan (22), Suudi vatandaşı Fehad İbrahim Elduveric (45), Suriye vatandaşı Abdullah Muhammed Latif (43), Abdülkerim Seyhan.

* SİİRT: (5 ölü) Yusuf Çelik (17), babası Necmettin Çelik (45), Mehdi Erdoğan (35), Davut Nas (19), Kamil Taş (28).

* ADANA (1 ölü): Ahmet Albay (65)

* MUŞ (1 ölü): Hasan Buksur (25)

* BATMAN (1 ölü): Emrah Demir (23).

* VAN (1 ölü): Hamit Caner (55)

* GAZİANTEP (4 ölü)

* BİNGÖL (4 ölü, polisleri şehit edip kaçarken operasyonda öldürülenler)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

diyarbakır kobani bingöl suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

ANTEPLİ:

ŞUNLARA PROTESTOCU DEMEYİN DİREK HAYİN DEYİN LEŞ KARGASI KANSIZLAR DEYİN.

Yanıtla315
Berk:

CHP ne dedi zamanında. . . Türkiye''yi ortadoğu bataklığına sokmayın demedi mi?. . Ama bu ekepe denen parti memleketi o bataklığı soktu. . . Sonuç ne. . . İşte bu

Yanıtla47
MALATYALI:

BÜTÜN BU OLAYLARIN TEK SEBEBİ SENSİN DEMİRTAŞ EFENDİ! O ÖLEN 35 İNSANIN KANINDA SENİN KIŞKIRTICILIĞIN VAR! O DÖKÜLEN KANLAR BİR GÜN SENİ BOĞACAK! PROVAKATÖRÜN BAŞI SENSİN. . .

Yanıtla74
PEL:

Allah bu yönetici ve siyasetçilerin belasını versin 35 i Kürt olunca devletin ve türkiyedeki hakların umurunda değil zaten

Yanıtla55
////:

bunlar kurt degil okuz surusu

00
Tc:

Deli hepsi kürtmü lan türkde var dangalak Kürt milliyetçiliği yapma

00
türk:

Bu olaylar apo ile kandili birbirine düsürdü, milletimiz dik durmalidir, lanet olsun pkk ya

Yanıtla55
Kenan_Bey:

IŞİD kobaniye saldırıyorsa sebebi bizmiyizki ülkemizi yakıp yıkıp talan ediyorsunuz doğuya yapılanların yüzde biri yapılmıyor batıya birde üstüne sizin yakıp yıkıp döktüğünüzün bedelini vergi olarak ödüyoruz sizler bizim sırtımızda ki kambursunuz ve biz sizi sızlanmadan taşıyoruzda size ne oluyor orada çakalken aslansınız gibi davrandık diye kendinizi aslanmı sanıyorsunuz gidin kobanıde yapın ne yapabiliyorsanız daha fazla dış ülkelerin çomağını oradaki halka sallatmayın bu ülkeyi karıştırırsanız kim zararını görecek kim faydasını görecek düşünüp öyle hareket edin?

Yanıtla25
BİR NUSİBET BİN NASİHATAN İYİDİR:

30 yıldır ölü saymakla geçti artık şunu anlayın. . . kurdu türkü kimse ayıramaz düşman edemez birlik dirlik olma günüdür. . düşmanlık kin nefret hiç kimseye yararı olmamıştır olamazda, , istesek de bu iki halkı birbirinden ayıramazsınız . . düşmanlık edenlerin akıl sağlığı yerinde olduğunu sanmıyorum. .

Yanıtla24
ars che:

paralel yapııı, dış mihraklaaaaar, a lobisiii, b lobisiii, kardeşliiiik, haydi rte az daha üfür uyusun millet. ülke krize de giriyor 2015 itibariyle. bölündü bölünecek. ak kefenliler nerdesiniz ? önden buyrun. . . .

Yanıtla14
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title