Haberler

Kocaeli'de Eğitim Gören İtfaiyeciler Sertifikalarını Aldı

Güncelleme:
Abone Ol

Kocaeli İtfaiyesi tarafından ülkenin çeşitli illerinden gelen erlere verilen itfaiye eğitimleri devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 30'uncusu gerçekleşti. Eğitim sonrası düzenlenen programla eğitime katılan itfaiye erlerine sertifikaları verildi. Sekapark Özsar Restoran'da düzenlenen sertifika töreninde itfaiyecilere TBB tarafından çeşitli teçhizatlar hediye edildi. Büyükşehir ve TBB tarafından düzenlenen eğitim programına şimdiye kadar 870 itfaiye eri katıldı.

ÇEŞİTLİ İLLERDEN

Sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, Çayırova Belediye Başkanı Cemil Yaman, İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Osman Ayvazoğlu, Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, İnsan Kaynakları Müdürü Bayram Bayram, birim amirleri, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen itfaiye erleri katıldı.

İTFAİYECİLİK SAYGI DUYULAN BİR MESLEK

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, "Türkiye çok gelişti. Kocaeli gelişti. Bundan on sene önce tanımı yapılmış itfaiyecilik mesleği yoktu. Gelinen bu noktada itfaiyecilik mesleği bütün dünyadaki medeni ülkelerde olduğu gibi çok prestijli ve saygı duyulan bir meslek haline geldi. İtfaiyeciliğin artık bir okulu var. Bilimsel bir metodu var. İtfaiyecilik eskiden zamanla kazanılan tecrübeyle yürütülen bir meslek iken bugün gelişmiş ülkelerin düzeyinde yapılan bir meslek oldu" dedi.

UZMAN PERSONELDEN EĞİTİM

Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nin (KOBİTEM) uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.

YANGIN ORTAMI

Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü.

SİMÜLATÖRLE EĞİTİM

Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Çöpoğlu Çayırova Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title