Haberler

Kocaeli'de İmzacı 12 Akademisyen Gözaltına Alındı, 7'si Aranıyor (5)

Abone Ol

Akademisyenlerin GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi yaklaşık 100 kişi, imzacı akademisyenlere destek olmak, gözaltıları protesto etmek için Sabri Yalım Parkı'nda toplandılar.

Akademisyenlerin GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi yaklaşık 100 kişi, imzacı akademisyenlere destek olmak, gözaltıları protesto etmek için Sabri Yalım Parkı'nda toplandılar. 'Sessiz kalmayacağız, suça ortak olmayacağız. Barış için akademisyenlerin yanındayız' yazılı pankart açarak, sloganlar attılar. Grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Yıldız, "Demokrasi bir yanıyla fikir ve vicdan hürriyeti ise ülkemiz aydınlarının yanında durmazsak, yok olan demokrasimiz aydınlığa ulaşma umutlarımızın da sonu olacaktır" dedi.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ'NDEN TEPKİ

Kocaeli Tabip Odası üyesi yaklaşık 30 kişi Kocaeli Adliyesi'nin önünde toplanarak gözaltıları protesto etti. Kocaeli Tabip Odası Başkanı Serkan Yılmaz yaptığı açıklamada, ifade özgürlüğünden önemli bir şeyin olmadığını belirterek, "Üniversite için, ülkemiz için ifade özgürlüğünden daha önemli bir şey yoktur. Arkadaşlarımız Prof.Dr. Nilay Etiler, Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu, Prof.Dr. Ümit Biçer, Prof.Dr. Cengiz Erçin, Prof.Dr. Zelal Ekinci hala gözaltındalar. Bizler düşüncelerini ifade ettikleri için, özgürlükleri gaspedilen başta üyelerimiz olmak üzere tüm bilim emekçilerinin derhal serbest bırakılmalarını, rektörlükler tarafından başlatılan soruşturmaların durdurulmasını talep ediyoruz. Demokrasi, ifade özgürlüğü ve akademik bağımsızlıkla gelir" dedi.

Sosyalist Gençlik Derneği üyesi yaklaşık 50 kişi de adliyenin önünde toplanarak, 'Saray kaybedecek gençlik kazanacak', 'Baskılar gözaltılar bizi yıldıramaz' yazılı pankart açtılar. Gözaltıları protesto edenler basın açıklamasının ardından dağıldılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title