Kocaeli'de Ki Gençlik Ve Kadın Projelerini Anlattı
Başkan Karaosmanoğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısında konuk Belediye Başkanlarına "Sosyal Hizmet ve Politikalar" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
AK Parti Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısı'nın ilk gününde Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısında konuk Belediye Başkanlarına Sosyal Hizmet ve Politikalar başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Balıkesir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve diğer Büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının hazır olduğu toplantıda Başkan Karaosmanoğlu, gençlik ve kadın çalışmalarının yerel yönetimlerde ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
"ASLOLAN GÖNÜL BAĞLARI KURMAKTIR"
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman'ın yanı sıra ilçe Belediye Başkanlarının da yer aldığı sunumda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram'da hazır bulundu. "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" ilkesiyle Büyükşehir Belediyesinde halka dönük hizmetler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, Fatih Sultan Mehmet Han'ın, "Hüner bir şehir bünyad itmekdür. Reaya kalbin abad itmekdür" sözüyle başlarken AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Hizmet gereklidir ama yeterli değildir. Aslolan gönül bağları kurmaktır" ifadelerini hatırlattı. Gençlik hizmetlerinin önemine değinen ve bu noktada da Mimar, şehir plancısı ve düşünür Turgut Cansever'in "Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz; ihmal ettiğiniz nesil, imar ettiğiniz şehri tahrip eder" yaklaşımını da kendilerine referans edindiklerini de belirtti.
"GELECEĞİ KURAN BİR KILAVUZ OLARAK YETİŞTİRİLMEKTEDİR"
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ayrıca, "Kılavuz Çağ Kuran Gençlik" projesinin kapsamı ile Dünya'da ve Türkiye'de gençliğin sorunlarını içeren konuları da Belediye Başkanlarına aktardı. Kimlik krizinden, İnternet Bağımlılığına, Zararlı alışkanlıklardan toplumsal değerlere yabancılaşma başlıklarına karşı çözüm yollarının aranmasında yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü belirten Karaosmanoğlu, "Kılavuz Gençlik Modeli, Kocaeli'de ki bütün gençlik hizmetlerinin ve faaliyetlerinin çatı kuruluşudur. Kılavuz Gençlik, bütüncül bir yöntemle medeniyetin inşasının en önemli merkezinin gençlik olduğunu düşünen bir modeldir. İlköğretim, lise ve üniversite gençliğine hizmet üretir. Burada her bir gencimizi, geleceği kuran bir kılavuz olarak yetiştirilmektedir" dedi.
"15 BİLGİ EVİMİZDE, YILDA 46 BİN ÖĞRENCİYE HİZMET"
Kılavuz Gençlik Projesinin Türkiye'nin birincilik ödüllü almış bir çalışma olduğunu da dile getiren Karaosmanoğlu, "Bu proje ile kadim geleneğin bilgi, ahlak ve kültür mirasının ihyası, zamanın ve modern bilgin idraki ve geleceğin medeniyet değerleri üzerine inşasını hedefleyen bir model oluşturmaktır. Kılavuz Gençlik Projemizin içerisinde Bilgievleri, Akademi Lise, Akademi Üniversite, Uluslararası Öğrenciler, Gençlik Kampları ve Gençlik Liderleri ile oluşan birçok bileşeni vardır. Bilgi Evleri özellikle ilkokul-ortaokul öğrencileri ve ailelerinin faydalanabileceği, medeniyet değerlerimiz ekseninde özgün ve özgür bir eğitim ortamı oluşturmayı hedefleyen bir Kılavuz bileşenidir. Aileyi de işin içine katarak hem okul derslerine destek olunmakta, hem de değerlerimiz; sınav ve başarı kaygısı olmaksızın çocukların tüm eğlencesi içerisinde öğretilmektedir. Çocuklarımızın iyi insanlar olarak yetişmesi için; 15 Bilgi Evimizde, yılda 46 bin ilk ve ortaokul öğrencilerimize sosyal, kültürel, manevi ve sportif hizmetleri sunmaktayız" şeklinde konuştu.
"ON YENİ AKADEMİ LİSE BİNAMIZIN DA YAPIMI SÜRMEKTEDİR"
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak ülkemizde değerler ve benzeri eğitim faaliyetlerinin sadece ilkokul ve ortaokulda okuyan çocuklarla sınırlı kalmadığı, ergenlik sürecinin hassasiyetinden dolayı asıl ilgilenilmesi gereken lise gençliğini de yalnız ve eksik bırakmadıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Akademi Lise Projemiz, işte bu eksikliği tamamlama amacı güden Bilgievlerinin devamı niteliğinde sosyal bir projedir. Bunun yanı sıra köklerine bağlı bir gençlik için değerler eğitimi, kişisel gelişim ve üniversite etüt ile hazırlık kurslarımız olan Akademi Lise'ye 11 bin başvuru yapılmıştır. 4 Akademi lisede 5 bin öğrencimiz eğitim alırken, 10 yeni akademi lise binamızın da yapımı sürmektedir" şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca Üniversite öğrencilerinin maddi ve manevi gelişimini sağlamak, akademik çalışmalarına rehberlik etmek için, "Kocaeli ve dışından birçok akademisyenle bir araya getirdiğimiz öğrencilerimizin ufuklarının ve vizyonlarının gelişmesini hedefleyen önemli bir Kılavuz Gençlik bileşenidir" ifadelerini de sarf etti.
"EN DOĞAL MEKÂNLAR OLARAK TASARLANDI"
Uluslararası Öğrenciler noktasında da çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Gebze Teknik ve Kocaeli Üniversitelerimizde 106 ülkeden 1600 uluslararası öğrenciye sosyal ve kültürel hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Biliyoruz ki bu gençlerimiz gelecekte kendi ülkelerinde bizlerin gönül elçileri olacaktır. Dünyanın dört bir tarafından Kocaeli'ne öğrenim için gelen misafir öğrencilerimize ensar olmanın gerekliliğinin bilincinde olan ve gereğini yapan Kılavuz Gençlik modelinin diğer bir bileşenidir. Bununla birlikte gençliğimizi insanla, yaratıcı ile tabiat ve eşya ile tekrar tanıştıracak ve gençlerimizi her yönüyle donatacak gençlik kampları inşa ettik. Bu kamplar Kılavuz Gençlik Modelimizin tüm bileşenlerinde yer alan çocuk ve gençlerimiz için bilgi, ahlak ve eğlencenin birlikte var olduğu en doğal mekânlar olarak tasarlandı" dedi.
"ETKİSİ HİSSEDİLEN SOSYAL BİR HAREKETE DÖNÜŞMÜŞTÜR"
Konuk Belediye Başkanlarına kadınlar için geliştirilen "Evden Okula, Haydi Anneler Spora" projesi hakkında da bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımız, evde mutfak ile televizyon arasında sıkışmıştır. Bu projemiz kadınımızı sosyal hayata kazandırmak için hazırlanmıştır. Unutmamak gerekir ki anneye hizmet, kadına, çocuğa, eve, mahalleye, şehre, topluma ve millete hizmettir. Mutlu Anne Mutlu Toplum demektir. Mutlu anneler, mutlu bir gelecek demektir. Evden Okula Haydi Anneler Spora projesi, güvenli mekân olan okullarda, bizlerin koordinasyonunda ve kamu kuruluşlarının katılımlarıyla sağlıklı bir şehir, güzel bir gelecek kurmak için geliştirildi. Okullarımızda ya da yanı başlarına annelerimiz için alanlar açtık. Birinci yılsonunda otuz bin annenin aktif katılımlarıyla şehir yaşamında etkisi hissedilen sosyal bir harekete dönüşmüştür" ifadelerini sarf etti.
"DAHA MUTLU VE DAHA HUZURLU BİR HAYAT SÜRMEKTEDİR"
"Evden Okula Haydi Anneler Spora" Projesini bileşenleri olarak Sağlık, Eğitim, Spor, Danışmanlık ve Kültür olduğunu da sözlerine ekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bu projeyle annelerimiz daha sağlıklı, daha mutlu ve daha huzurlu bir hayat sürmektedir. Hedefimiz kent genelinde üç yüz okulda yüz bin anneye erişmek, mutlu bir şehre hizmet etmektir. Kocaeli Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı içerisinde yer alan bu projemizde yüz beş okulda, yüz on beş eğitmen eşliğinde devam etmedir" diyerek sözlerini tamamladı.