Haberler

Kocaeli'de 'Tarihi Miraslar' Restore Edildi

Güncelleme:
Abone Ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentteki harabe haldeki tarihi yapıları restore ettirerek hizmete aldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Kocaeli'nin hizmetine sunulan Selim Sırrı Paşa Konağı'nda gerçekleşen "Tarihin Dönüşümü" adlı toplantı yoğun ilgi gördü. Restorasyonu yapılan tarihi mirasların anlatıldığı toplantıya AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti ilçe başkanları ile vatandaşlar katıldı. Toplantıda 1923- 2002 yılları arasında toplam 17 tarihi eserin restore edildiğini ifade edilirken, 2002 - 2013 döneminde ise restorasyon çalışmalarının ivme kazanarak 65 tarihi eserin restorasyonun yapıldığı kaydedildi.

Kocaeli'nin tarihi miras olarak çok zengin bir kent olduğunu söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bir millet geçmişini bilmezse geleceğini yönlendiremez. Geçmişine sahip çıkmayanın bu ana sahip çıkması da mümkün değildir. Kocaeli tarihi miras olarak çok zengin bir kent. Sahildeki yalısına, kalesine, konağına kadar sahip çıkmamız gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi yapılarımızın önemli bir bölümünü restore ettik. Bu yapılar bizim tarihimiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Selim Sırrı Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title