Haberler

Kokusuna aldırmadan kana kana içiyorlar

Güncelleme:
Abone Ol

Sivas'ın Ulaş ilçesinde doğal olarak çıkan ve bölge halkı tarafından böbrek taşını düşürdüğüne inanılan Kokmuş isimli suyu kötü kokusuna aldırmadan kana kana içiyorlar. Bölge halkı, kokmuş suyun 10 gün boyunca aç karınla tüketildiğinde böbrek taşını düşürdüğüne inanıyor.

Sivas'ın Altınyayla ilçesi, Deliiyas Beldesi Yeşilyurt Mahallesine yakın bir bölgede yeraltından çıkan Kokmuş isimli suyun ünü il sınırlarını aştı. Bölge halkı tarafından şifalı olduğuna inanılan suyu tüketmek isteyen vatandaşlar, kilometrelerce uzaklıktan gelip bu suyu kana kana içiyor. Bölge halkı, kokmuş suyun 10 gün boyunca aç karınla tüketildiğinde böbrek taşını düşürdüğüne inanıyor.

"KOKULU ÇEŞMENİN ÖZLLİĞİ VAR"

Deliilyas Belediye Başkanı Mehmet Tek, çeşmeden akan suyun 10 gün aç karınla tüketildiğinde böbrek taşını düşürdüğünü belirterek, "Kokulu çeşmenin bir özelliği var. Burada böbrek hastaları, şehir dışından ve Sivas'ın farklı köylerinden gelerek böbrek taşına iyi geldiği için bu çeşmeden aç karınla su içiyorlar. Bu suyu 10 gün aç karınla tükettikleri zaman böbrek taşını hiç ameliyat olmadan ağrısız ve sızısız düşürebiliyorlar. Bölge halkı tarafından uzun yıllardır bilinen bir yer olmasına rağmen maalesef tanıtım çok iyi yapılmamış. Turizm ve sağlık açısından bölgemize kazandırılması için devlet büyüklerimizden çalışma bekliyoruz" dedi.

Kokusuna aldırmadan kana kana içiyorlar

"BURANIN ESKİ HALİ BATAKLIKTI"

Deliiyas Beldesi Yeşilyurt Mahallesi muhtarı Ali Deniz, suyun etkisine bizzat şahit olduğunu belirterek, "Buranın eski hali bataklıktı, Yazıcık köyü halkı burayı bu şekilde yaptırdı. Bizzat şahidim, Boğazdere köyünden bir arkadaşa ameliyat demişlerdi, geldi buraya ve taşı düşürdü. Çevre illerden ismini duyanlar, buraya geliyorlar. Buraya gelenlerin su içtikten sonra şifa bulduklarına eminim. Rahatsızlığı olanları buraya davet ediyorum" dedi.

"ÇOK GÜZEL ÇAYI OLUYOR"

Yazıcık köyü muhtarı Burhan Duman, il dışından vatandaşların kendisini arayarak su istediğini belirterek, "Şuan bölgede kokmuş su olarak bilinen şifalı suyun başındayız. Köyümüze 1 kilometre uzaklıkta. Böbrek taşını düşürmek için birer bir. Çok güzel çayı oluyor. İl dışından Ankara, İstanbul gibi çeşitli illerden arayıp, su isteyenler var. Hatta birkaç kişiye de gönderdim. Benden önceki muhtarlar suyun tahlilini yaptırmışlardı. Cilt, böbrek taşı hastalığı gibi 8 hastalığa şifası olduğunu söylemişlerdi. Böbrek taşı için bu suyun çok faydasını görenler var" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Altınyayla Yeşilyurt Sivas Ulaş Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (20)

Deliilyaslı:

Arkadaşlar sudaki bu koku haşlanmış yumurta kokusunu andırıyor. 50 km kare çevresinde fabrika, tesis vb bir işletme yok. Dolayısıyla suya kimyasal veya biyolojik bir madde karışma durumu yok. Çünkü suyun yakınında yerleşim yeri dahi yok. Bu su kendiliğinden yeryüzüne çıkıyor. Bu suyu yüzyıllardır yakın köy halkları içiyor ve zarar görmediği gibi fayda görüldüğü iddia ediliyor. Merak etmeyiniz, tecrübe ile elde edilen kazanım en doğru kazanımdır. Milletimizide her fırsatta cahillikle suçlamayın!

Yanıtla1110
özdeliilyaslı:

kükürtlü bataklı su . çayın rengi güzel oluyor

00
CARLOS:

İşte tamda bu tür sebeplerden dolayı Avrupa ülkesi değiliz ve tamda bu sebeplerden cehaleti ve hurafeyi medeniyete tercih etmişiz.

Yanıtla127
osman aykut:

hurafeyle ne alakası var ben burdan su içirdim yiğene taş üretiyordu böbreği şu an çok şükür bişey kalmadı

27
Ahmet:

Roberto zorla tutmuyoruz canım memleketimde. İsteyen istediği yere gidebilir. 6 ay ingilizce kursuna git az biraz para biriktir git istediğin memlekete. Bak kafan o kadar çalışmıyorsa böyle genelleme yaparak konuşmıyacaksın. 40 akılı var ise 1 delide illaki vardır, sen burda 1 deli yüzünden diğer 40 akıllıyı da deli gibi gösteriyorsun. Sana anlayacağın dilden yazdım, anlayacağın türden bitiriyorum. Good bye Carlos.

01
Doktor:

o bölgede yaşıyorum böbrek taşından kurtulmuş insanlara tanık oldum.bilgi

10
xyz:

her gün 24 saat 15 gün burada kaldım ve sudan içtim bökrek taşım 0. 8 mm idi suyu içtikten sonra 2. 1 milime çıktı. yazılanların hepsi YALAN inanmayın

01
DOĞRUCU:

Bu suyun hiç bir özelliği yok bende de taş var yıllardır içiyorum düşürmesi şöyle dursun taşı büyüttü. bu suyun sadece çayı güzel oluyor

01
sorun yok:

Kimse panik yapmasin asirlardir oradan milletimiz su iciyor birseycikler olmadi kokmusun suyunu icen ne kokar nede korkar gardas

Yanıtla410
LFC:

ya bırakın ne halleri varsa görsünler

Yanıtla56
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title