Haberler

Kongre Ateşi Trabzon'u Yakıyor

Abone Ol

Trabzonspor'da cumartesi günü yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısı öncesi sular iyice ısındı.

Trabzonspor'da cumartesi günü yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısı öncesi sular iyice ısındı. Muhalefet kanadı, kongre gündeminin 7'nci maddesinde yer alan "gayrimenkul satın alınması ve bunlar hakkında ayni hak tesis edilmesi" yönündeki maddenin, kulübün mallarının satılacağı yönünden algılanması gerektiğini ileri sürerek tepki gösteriyor, yönetimin ibra edilmemesi yönünde kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Tüzükteki limitin çok üzerinde yeni üye kaydı yaptırılması da yönetime yoğun eleştiri yöneltilen bir diğer konu olarak dikkat çekiyor.

ESKİ BAŞKANLAR VE YÖNETİCİLER TOPLANDI

Trabzonspor'da Cumartesi günü saat 10.00'da 19 Mayıs Spor Salonu'nda yapılacak Olağan Genel kurul öncesinde hareketli saatler yaşanıyor. Seçim maddesinin bulunmadığı genel kurula iki gün kala muhalefet kanadı yönetime eleştirilerini iyice sertleştirdi. Özellikle genel kurulun 7'nci maddesinde oya sunulacak olan "Derneğe taşınır, taşınmaz menkul ve/veya gayrimenkul satın alınması ve/veya bunlar hakkında ayni hak tesis edilebilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi" maddesi üzerinden Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na eleştiri getiren muhalefet kanadının güçlü isimleri, dün geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. Toplantıya eski başkanlardan Ahmet Celal Ataman, Özkan Sümer ve Atay Aktuğ, eski asbaşkanlar, yöneticiler ve bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan 35 kişi katıldı.

İBRA ETMEYECEKLER

Genel Kurul öncesi yol haritasının belirlendiği toplantıda kulübün maddi tablosunun masaya yatırıldığı, yönetimin icraatlarının tartışıldığı, gündem maddelerine ilişken üyelerin görüşlerinin dile getirildiği öğrenildi. Toplantıda, Olağan Genel Kurul gündeminin 6'ncı maddesinde yer alan, "yönetim kurulunun idari ve mali yönden ibrası", 7'nci maddede gayrimenkullere yönelik istenen yetki, 8'inci maddedeki "dernek ve bağlı şirketlerin 2015 yılı konsolide ve solo bütçelerinin okunup görüşülmesi ve onaylanması" ile 9'uncu maddedeki "tüzüğün 16'ncı maddesi gereği yıllık aidat miktarlarının görüşülmesi" konularının onaylanmaması yönünde ortak bir görüş ortaya çıktı. Geniş katılımlı toplantının yarın tekrarlanacağı da öğrenildi.

FAZLADAN ÜYE KAYDI

Bu arada bordo mavili yönetime eleştiri getirilen en önemli konuların başında tüzüğe aykırı olarak kaydı gerçekleştirilen bin 800 üye yer alıyor. Tüzük gereği yönetimin genel kurulda oy kullanma hakkına sahip üyelerin yüzde 5'i kadar üye yapma hakkı bulunmasına rağmen, Hacıosmanoğlu yönetiminin 1.5 yılda 2 bin 850 üye yapması da muhalefetin tepkisini çekiyor. Normalde sadece 1.050 üye yapması gereken yönetimin, fazladan 1.800 üye kaydı gerçekleştirmesi ve bu durum karşısında Divan ve Sicil Kurullarının sessiz kalması dikkat çekiyor. Muhalefetin, tüzüğe aykırı üye yapılanları da Olağan Genel Kurul gündemine getirmesi bekleniyor.

SERT ELEŞTİRİLER

Yönetime özellikle 7'nci madde konusunda eleştiriler getiren camianın önde gelen isimleri, bu maddeye red oyu kullanacaklarını açıkladı. Trabzonspor'un başkan adaylarından Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu, "Yararlı, tutarlı ve güvenilir bulmadığım bu başkanın, yönetimin ve profesyonellerinin kurumumuzu daha fazla borç ve risk altına sokmasına yönelik hamlelerini onaylamayacağım" ifadesini kullandı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetiminden istifa eden Sebahattin Çakıroğlu ise, "Geldiği günden beri verdiği sözlerin tam aksini yapan, 170 milyon lira borcu bir sezonda 350 milyona çıkarabilen bir kulübün yönetimine ve Trabzonspor'un tapusunu isteyen maddelere onay vermek Trabzonspor'a ihanet olur. Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'u satmak için yetki istiyor. Aklı, mantığı yerinde olan hiçbir insan bunu onaylamaz" dedi. Eski Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ise, "Böyle bir sorumluluğu ve yetkiyi doğru kullanacağına inanmadığımız için bu maddeyle ilgili yönetime yetki vermeyi düşünmüyoruz" diye konuştu. İbrahim Hacıosmanoğlu'na en sert eleştiride bulunan isimlerin başında gelen eski başkanlardan Özkan Sümer de, "Kulübün taşınmazları konusunda yönetime yetki verilmesini sakıncalı buluyorum. Ne yapılacağını bilmeden nasıl yetki vereceksiniz?" ifadesini kullandı.

YÖNETİM: YANLIŞ ANLAŞILIYOR

Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Onur İncehasan ise, 7'nci madde konusunda yönetim kurulu aleyhine olumsuz bir hava oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayarak, "Biz satmak için değil almak için yetki istiyoruz. Bu maddedeki amaç almak için talepte bulunduğumuz bir gayrimenkul içindir. Bir gayrimenkulu satmak için de genel kuruldan yetki almak gerekir. Böyle bir amacımız olsaydı genel kuruldan satış amaçlı da yetki isterdik" diye konuştu.

BAŞLANGIÇ ADIMI OLARAK GÖRÜLÜYOR

Trabzonspor tüzüğüne göre yönetimin gayrimenkul alımı ve satımı için genel kuruldan ayrı ayrı yetki alması gerekiyor. Muhalefet, yönetimin şu anda alım için yetki istediğini ancak bunun bir sürecin başlangıcı olacağını, bir sonraki genel kurulda yeni yapılan üyelerin de desteğiyle alınan malların satılması için yetki alınacağını savunuyor.

BAŞKANDAN MESAJ

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, muhalefetin bu tavrına üyelere gönderdiği SMS mesajıyla sert bir tepki gösterdi. Başkan Hacıosmanoğlu'nun mesajında, "Yıllardır Trabzonspor'u sömürenleri, rantları kesilenleri susturmak için siz değerli üyelerimizi 20.12.2014 Cumartesi günü 19 Mayıs Spor Salonu'nda yapılacak olan kulübümüzün olağan genel kurul toplantısına bekliyoruz" ifadesi yer aldı. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Özkan Sümer Trabzonspor 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title