Kontörlü Beslenme İle Bayramda Kilo Kâbusu Yaşamayın
Diyetisyen Zeynep Hasoğlu, vücudunuzun ihtiyacı olan gıdaları tespit ederek, bayramda kolay ve kalıcı şekilde kilo verebilmenin yolunu anlattı.
Hem kilo almaya hem de sağlık sorunlarına yol açabilen bu duruma "Kontörlü beslenme" ile son verebilirsiniz. Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri'nden Diyetisyen Zeynep Hasoğlu, vücudunuzun ihtiyacı olan gıdaları önceden satın alınan kontörler gibi tespit ederek, bayramda kolay ve kalıcı şekilde kilo verebilmenin yolunu anlattı.
Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayramda tüketilen yağlı et ve kalorili tatlılar kilo almanıza sebep olabilirken, aşırı şişkinlik, mide rahatsızlıkları, yüksek tansiyon, kalp krizleri riskleri beraberinde getirebiliyor.
Kontörlü iletişimi, beslenmeye uygulamak mümkün
Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri'nden Diyetisyen Zeynep Hasoğlu, günlük almanız gereken karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineralleri, tıpkı önceden satın alınan kontörler gibi tespit ederek kilo verilebildiğini söyledi.
Telefonlara yüklenen sınırlı kontörlerle idareli olarak konuşulabildiğini ifade eden Zeynep Hasoğlu, beslenme programında da bunu uygulamanın mümkün olduğunu kaydetti. "Bayramda faturalı beslenmenin faturası, tartıya çıktığınızda çok ağır olabilir" diyen Zeynep Hasoğlu, "Kontörle beslenme"nin detaylarını şöyle anlattı:
Bayram'da 4 kontör et grubu, 1 kontör tatlı yeterli
1- Kurban bayramı tatili süresince ne kadar et ve ne kadar tatlı tüketeceğinizi önceden belirleyin.
2- Kişinin ihtiyaçlarına göre değişmekle birlikte; bayram süresince hergün kendinize 4 köfte büyüklüğünde kırmızı et belirleyin. Siz sonuç olarak o gün sadece belirlediğiniz 4 kontör yani 4 köfte kadar et tüketeceksiniz. Tamamen buna odaklanmalı ve daha fazlasının size zarar vereceğini, kilo aldıracağını düşünmelisiniz.
3- Aynı şekilde tatlı hakkınızı da 1 kontör yani 1 kâse sütlü tatlı veya 2 dilim baklava olarak belirleyin. 4 günlük bayram süresince toplamda 2 kâse sütlü tatlı ve 4 dilim baklavaya odaklanırsanız daha fazlasını tüketmeden kilo kontrolünü sağlayabilirsiniz.
4- Kırmızı etin yanında, bol kalorili börekler, sarmalar, pilavlar yerine sotelenmiş veya haşlanmış sebze ve salata tüketin.
5- İçecek olarak meşrubatlar yerine tuzsuz ayran ve sade soda tercih edin. Fazla miktarda tüketilen gazlı içecekler ve çay kahve gibi kafein içeren içecekler mide rahatsızlıkları, uykusuzluk gibi problemlere yol açabilir.
6- Metabolizmanızı hızlandırmak için bayram süresince bol su tüketmeyi unutmayın.
7- Ev ziyaretleri ve ikramın aşırıya kaçtığı bayramda öğün sayınıza dikkat edin. Günde bir ara öğününüzü tatlıya diğer ara öğünlerinizi meyve ve badem, ceviz gibi kuru yemişlere ayırın.