Haberler

Konya Büyükşehir Belediyesi, Meydan Evleri Arkasındaki Yapıları Yıkıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Konya Büyükşehir Belediyesi, Meydan Evleri arkasında kalan ve yeşil alana isabet eden yapılar için tamamladığı kamulaştırma sonrası yıkım çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeşil alanları artırarak şehrin güzelliğine katkı sağladıklarını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Meydan Evleri arkasında kalan ve yeşil alana isabet eden yapılar için tamamladığı kamulaştırma sonrası yıkım çalışmalarına başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada ifadesine yer verilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle olduğu kadar, çevre ve doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan çok kıymetli bir şehir olduğunu belirtti.

Bu kapsamda şehre değer katan çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini aktaran Altay, "Ferhuniye Mahallesi Sultanşah Caddesi'nde, Meydan Evleri arkasında kalan ve yeşil alana isabet eden yapılarla ilgili kamulaştırma çalışmalarının ardından tahliye işlemlerine başladık. Bir yandan yeşil alanlarımızın artırılmasına katkı sağlarken bir yandan da riskli bina stoğunu azaltarak, şehir merkezimizi rahatlatıyoruz. Meydan Evleri arkasındaki çalışmalarımız tamamlandığında yeşil dokuyu artırarak şehrimizin güzelliğine güzellik katmış olacağız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Büyükşehir Belediyesi Uğur İbrahim Altay Yerel Haberler Güncel Çevre konya Emlak Altay Çevre Yerel Haberler Emlak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title