Haberler

Türkiye'nin 'flamingo cenneti' kurudu

Güncelleme:
Abone Ol

Konya'da yer altı suyunun bilinçsiz kullanımı ve iklim değişikliği nedeniyle, 'flamingo cenneti' olarak bilinen Küçük Göl kurudu. Başta flamingolar olmak üzere 180 kuş türünün yaşam alanı kalmadı.

Konya'da flamingo, yaz ördeği, Macar ördeği, pasbaş patka, dikkuyruk, kılıçgaga, büyük cılıbıt, Akdeniz martısı ve gülen sumru gibi 180 türden yaklaşık 42 bin kuşa ev sahipliği yapan Küçük Göl, kurudu.

Kulu ilçesinin 5 kilometre doğusunda, Tuz Gölü'nün yakınında, halk arasında 'Kulu Gölü' olarak da bilinen 860 kilometrekare alana sahip Düden Gölü'nün bitişiğindeki Küçük Göl, kapalı ve sığ olma özelliği taşıyor.Gölün beslenme kaynakları ise yer altı suyu, Değirmenözü Çayı ile çevredeki küçük derelerden oluşuyor.

Konya'da 'flamingo cenneti' kurudu

2020'DE PEMBEYE BÜRÜNMÜŞTÜ

Kuşların üreme alanlarının da bulunduğu göl, 2020 yılında da suların azalmasına bağlı olarak 'Artemia salina' bakterisi nedeniyle pembeye büründü. 'Flamingo cenneti' olarak da bilinen Küçük Göl, yer altı suyunun bilinçsiz kullanımı ve iklim değişikliği nedeniyle kurudu. Başta flamingolar olmak üzere 180 kuş türünün de yaşam alanı kalmadı.

Konya'da 'flamingo cenneti' kurudu

Konya'da 'flamingo cenneti' kurudu

Konya'da 'flamingo cenneti' kurudu

Konya'da 'flamingo cenneti' kurudu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İklim Değişikliği Hayvan Hakları Türkiye Güncel Konya Çevre Doğa Hayvan Hakları Çevre Doğa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

Mehmet Yarba:

Belediye gerekli tedbirleri almalıydı ! Belediyeler üzerine düşeni malesef yapmıyor.

Yanıtla221
Doğrucu Mahmut:

Aşırı bilinçsiz,paraya tapan bir milletiz.Başka bir ülkede olsa bu hale gelmezdi...

Yanıtla015
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title