Haberler

Konya İhraç Edilen Emniyet Müdürü Atayün: Her Şeyin Hesabını Veririz'

Abone Ol

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişliğinden bir süre önce ihraç edilen 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, 2008 yılında Konya'da Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik yapılan operasyonda tutuklanan ve 180 yıl hapis cezası aldıktan sonra Anayasa Mahkemesi kararı tahliye edilen Nusret Argun'un şikayeti üzerine, Konya Cumhuriyet BaşsavcIlığı'na geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişliğinden bir süre önce ihraç edilen 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, 2008 yılında Konya'da Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik yapılan operasyonda tutuklanan ve 180 yıl hapis cezası aldıktan sonra Anayasa Mahkemesi kararı tahliye edilen Nusret Argun'un şikayeti üzerine, Konya Cumhuriyet BaşsavcIlığı'na geldi.

Hakkında açılan soruşturma kapsamında bilgi aldığını belirten Atayün, "Yargıtay'ın onadığı davaları bile suç konusu haline getirdiler. Buradayız. Bir yere gittiğimiz, kaçtığımız yok. Adresimiz belli, kaçan adam da değiliz. Arzu ettikleri vakit gelebilirler. İster çağırırlar, ister sabah gelirler. Biz her şeyin hesabını veririz" dedi.

Konya'da enerji, turizm, inşaat-taahhüt, konut, alışveriş merkezleri, servis hizmetleri, sağlık ve plastik alanlarında faaliyet gösteren Okyanus Şirketler Grubu'nun çeşitli illerde girdiği 'tıbbi malzeme, temizlik, güvenlik, yemek ve doğalgaz dağıtım ihalelerinden devleti yaklaşık 350 milyon TL zarara uğrattığı' iddiasıyla 26 Nisan ile 27 Eylül 2008 arasında değişik tarihlerde operasyon yapıldı. Operasyonda şirket sahibi Nusret Argun ile dönemin Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Okudan'ın da aralarında bulunduğu 234 kişi gözaltına alındı.

Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 5 sanıkla birlikte tutuklu yargılanan Nusret Argun, 73 ayrı suçtan toplam 180 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası aldı. Argun, gerekçesiz kararlarla tutukluluk halinin devamına karar verilmesi, ilgisiz kişi ve suçlara ilişkin yargılamanın birlikte ve görevli olmayan mahkemece yürütülmesi nedeniyle Anayasa'nın 19, 36 ve 38'inci maddelerinin ihlal edildiğini önre sürerek Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Başvuruyu değerlendiren Anayasa Mahkemesi'nin 'Tutukluğun makul süreyi aşmış olması nedeniyle Anayasa'nın 19'uncu Maddesi'nin 7'nci fıkrasının ihlal edildiğine oy birliğiyle karar verilmiştir' kararı ardından Argun, 12 Mart 2014 tarihinde tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. Argun, tahliye ardından operasyonu gerçekleştiren dönemin Konya Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün ve operasyona katılan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi eski müdürü Yurt Atayün'ün ağabeyi Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, bugün Nusret Argun'un şikayeti üzerine hakkında açılan soruşturmayla ilgili bilgi almak için avukatıyla Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi. Atayün, hakkında açılan soruşturmayı sosyal medyadan öğrendiğini belirterek şunları söyledi:

"Bizim hakkımızda dosya açılmış. Bunu sosyal medyadan öğrendik. Bizim 2004'den 2009 yılına kadar Konya Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi olarak yaptığımız soruşturma, operasyon, evrakların tamamının sahte düzmece olduğunu, suç uydurduğumuzu söylüyorlar. Yakaladığımız o kadar uyuşturucuyu bizim koyduğumuzu, Konya'da uyuşturucu sorunun olmadığını söylüyorlar. Hatırlarsanız 2 yavrumuz katledildi. Sapığı yakaladık. Onun da masum olduğunu söylüyorlar. Biz uydurmuşuz. Biz hayalı bir örgüt adı altında bu kadar insana zulüm etmişiz. iddiaları bu."

Kaçmadıklarını ve adreslerinin belli olduğunu ifade eden Atayün, her şeyin hesabını verebileceklerini, hakkında Konya ve Mersin'de açılmış davalar bulunduğunu anlatırken, "Mersin'de başkalarının yaptığı operasyonu benim yaptığım gibi gösteriyorlar. Herkes aklını başına alsın, kanuna uysun. Canı arzu eden, sabah gelir alır. Biz düz Anadolu insanıyız. Kaçma, göçmeyle, şeytanlığa kafamız ermez" dedi.

Nusret Argun'un şikayeti üzerine açılan soruşturmada adı geçen polislikten ihraç edilen İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski müdürü Mehmet Erikoğlu'nun avukatı Mehmet Yıldırım da şöyle konuştu:

"27 Mayıs 2014 tarihinde Nusret Argun, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vermiş. Bu şahıs, cezaların ortadan kaldırılması için savcılığa müracaat etmiş, kamuoyunda 'Okyanus Operasyonu' olarak bilenen soruşturmada görev alan tüm emniyet mensuplarının kendisine kumpas kurduğunu, hakkında delil üretildiğini ve suçsuz olduğunu söyleyip beyan etmiş. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış. Bizde soruşturma hakkında bilgi almak için savcılığa geldik."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Emniyet Genel Müdürlüğü Anayasa Mahkemesi Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title