Haberler

Korkuyorum

Abone Ol

AKP Van Milletvekili Orhan, 24 Yaşındaki Kuzeni Tekin Orhan'ın İki Aile Arasında Bir Yıl Önce Yaşanan Alacak-verecek Davası Nedeniyle Öldürülmesi Üzerine, 'Kan Davası' Korkusu Yaşadığını Söyledi.

AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan, 24 yaşındaki kuzeni Tekin Orhan’ın iki aile arasında bir yıl önce yaşanan alacak-verecek davası nedeniyle öldürülmesi üzerine, "Kan davası" korkusu yaşadığını söyledi.

Bahçesaray Belediye Başkanı olan babası Naci Orhan ile gençleri sakinleştirmeye çalıştıklarını kaydeden Gülşen Orhan, şunları söyledi:

BAHÇESARAY’DA HİÇ OLMAMIŞTI "Yaşanan olay bizi çok üzdü. Doğu’da kan davası bilinen bir olaydır. Hatta, Van’ın başka ilçelerinde de yaşanıyor. Ancak Bahçesaray’da kan davası hiç yoktur. Tüm aileler birbirini tanır ve böyle bir şey yaşanmadı. Üstelik öldürülen kişinin akraba olmasının dışında iki taraf arasındaki alacak-verecek davasıyla da hiç ilgisi yok. İlçede çok sevilen, kimseyle kötü ilişkisi olmayan biriydi. Şimdi bu kan davasına dönüşür mü diye korkuyoruz. Gençler çok kızgın. Onları sakinleştirmeye çalışıyoruz. Babam da bu olayın kan davasına dönüşmemesi için çok çaba harcıyor."

BİR YIL ÖNCE BAŞLADI Tekin Orhan’ı 7 Ekim akşamı Bahçesaray’da silahla vurarak öldürdüğü ileri sürülen E. Tenli aranıyor. Olayın bir yıl önce Orhan Ailesi ile Tenli Ailesi arasında meydana gelen ve Tenli ailesinden bir kişinin öldüğü olayın intikamı olduğu ileri sürülmüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title