Haberler

Kosova Bağımsızlığının 4. Yıl Dönümünde Tiran'da Büyükelçilik Açtı

Abone Ol

Kosova, bağımsızılığının ilan etmesinin 4'üncü yıl dönümü olan 17 Şubat'ta Arnavutluk'un başkenti Tiran'da elçilik binası açtı.

Kosova, bağımsızılığının ilan etmesinin 4'üncü yıl dönümü olan 17 Şubat'ta Arnavutluk'un başkenti Tiran'da elçilik binası açtı. Açılış törenine Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa ve Kosova Başbakanı Haşim Taçi katıldı.

Büyükelçiliğin açılış töreninde Kosova'nın bağımsızlığının 4. yılında Tiran'da açılan büyükelçiliğin Kosova' ya verilen en büyük hediye olduğunu söyleyen Kosova Başbakanı Haşim Taçi, iki ülke arasında kardeşlik ilişkilerin gelişmesi için büyük önem taşıdığını da ifade etti.

Başbakan Taçi, bir millet iki devlet olduklarını ve bağımsız devletler olarak en yakın zamanda Avrupa Birliği ve NATO' da yer alacaklarına inandığını söyledi.

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, Tiran'da açılan Kosova Büyükelçiliğinin ve Priştine'de açılacak Arnavutluk Büyükelçiliğinin iki önemli misyona hizmet edeceğini söyledi. Bölgesel ve uluslararası işbirliğin gelişmesinden başka Arnavut ulusunun geleceği için de önemli rol oynayacağını açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sali Berişa Arnavutluk Politika Kosova Güncel Tiran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title