Haberler

Kosova Meclisinde Basın Mensuplarına Yeni Düzenleme

Abone Ol

Kosova Meclisi Başkanlık Kurulu'nun aldığı yeni karara göre çalışmaları izleyen gazeteciler artık meclis holüne giremeyecek burada milletvekilleriyle söyleşiler yapamayacak.

Kosova Meclisi Başkanlık Kurulu'nun aldığı yeni karara göre çalışmaları izleyen gazeteciler artık meclis holüne giremeyecek burada milletvekilleriyle söyleşiler yapamayacak. Karar, Meclis'te çalışan gazetecilerin tepkisini çekti.

Basın mensuplarının çalışmalarını yapabilmesi için Meclis'teki bir depo, basın odasına dönüştürüldü. Basın mensupları bu kararı basın özgürlüğünün kısıtlanması olarak değerlendirerek kararın geri çekilmemesi halinde meclis çalışmalarını boykot edeceklerini bildirdi.

Bu karardan memnun olmayan milletvekillerinden biri olan Müfere Şinik, DHA'ya yaptığı açıklamada basın mensuplarına haksızlık yapıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Bugüne kadar bizim, meclisin çalışmalarını takip etmenize karşılık olarak hak etmediğiniz bir karardır. Ama bu kararın da tabi düzeleceğine inanıyorum. Şu anki çalışma şartlarını uygun görmüyoruz. Aslında meclis koridorunda olmanız gerekiyordu. Çünkü biz siyasetçiler, gazeteciler, medya her zaman bir arada çalışmamız gerekiyor. Bunu haksızlık görüyorum tabi bireysel olarak. Ama alınan bir karadır buna saygı duymalıyız. İnşallah değiştirme durumunda bizde katkımızı sunarız."

BOYKOT ETME KARARI

Kosova Profesyonel Gazeteciler Derneği (AGPK) Kosova meclisi'nin çalışmalarını takip eden gazetecilerin haber yapmalarını kısıtlayan Meclis'te gazetecilere ilişkin Yönetmenliğin yürürlüğe girmesinden dolayı kaygılarını dile getirdi. Bu dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu yönetmeliğe hazırlık aşamasında bile karşı çıkarak, gazetecilerin çalışma sahasının kısıtlanmasının kabul edilemez olarak nitelediği belirtildi. Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi ve Kosova Meclisi başkanlık Kurulu'na, söz konusu yönetmeliği yürürlükten kaldırmaları çağrısında bulunan AGPK, bu akşamdan itibaren gazetecilerin meclisin çalışmalarını boykot etme kararı alındığını bildirdi.

Kosova Gazeteciler Derneği (UGK) de konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, gazetecilere yönelik yönetmelik çıkaran Kosova Meclisi'ni, gazetecilerin çalışmalarına doğrudan müdahale etmekle suçladı. "Kosova Meclisi, gazetecilerin çalışmalarını engellemekle birlikte, Meclisin kamuoyuna kapalı kalması ve şeffaflıktan kaçmayı arzulamaktadır" ifadesine yer verilen açıklamada, YGK, Meclis'ten sözü edilen yönetmeliği geri çekmesini talep etti.

(SS)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title