Koto'da Torba Yasa'ya Yakın Markaj
KOTO'da enine boyuna Torba Yasa konuşuldu
Kocaeli Ticaret Odası, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Kanunun oda üyelerini yakından ilgilendiren hükümlerine ışık tutmak için seminer düzenledi. Oda üyelerinin, çalışanlarıyla birlikte yoğun ilgi gösterdiği seminerde, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı ve SGK İl Müdürlüğü'nden uzman konuşmacılar detaylı sunum yaptı
Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan 6552 sayılı kanunun, oda üyelerini yakından ilgilendiren bölümleriyle ilgili seminer düzenledi. Üyelerin yasa hükümleri çerçevesindeki haklarından yararlanabilmeleri ve ileride yaşanabilecek hak zayiatlarının önlenmesi için düzenlenen seminerde Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı ve SGK İl Müdürlüğü'nden uzman konuşmacılar detaylı sunum yaptı.
KATILIM YOĞUN OLDU
KOTO Yönetim Kurulu adına, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ziya Uludüz'ün ev sahipliği yaptığı programda, oda üyeleri ve çalışanlarının yanı sıra Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun ve SGK İl Müdürü Nurettin Nacar da yer aldı. Yaklaşık 2 saat süren seminerde Torba Yasa'nın SGK'yı ilgilendiren bölümlerini İl Müdür Yardımcısı Nasır Durmaz, Vergi Dairesi'ni ilgilendiren bölümlerini ise Grup Müdürü Halil İbrahim Temiz açıkladı.
ULUDÜZ: ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZ
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren yönetim kurulu üyesi Yusuf Ziya Uludüz seminerin önemine ve katkılarına dikkat çektiği konuşmasında, "Bu yasa ticaret erbabımıza ne gibi yenilikler ve kolaylıklar getirdi? Bunu uzmanlarımızdan öğreneceğiz. Üyelerimizi, ticari hayatlarını yakından ilgilendiren konularda bilgilendirmek öncelikli görevlerimiz" dedi. Akabinde konuşma gerçekleştiren SGK İl Müdürü Nurettin Nacar katılımcıları selamlayarak, program için KOTO'ya teşekkürlerini sundu.
'BU BİR AF YASASI DEĞİLDİR'
Son konuşmayı gerçekleştiren Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun ise, "Bu bir af yasası değildir. Borçların ödenmesine imkan sağlayan, faiz yönünden hafifleme durumu getiren, tahsil dairelerinin iş yükünü azaltan bir yasadır" diyerek sözü konuşmacılara bıraktı. Seminerin ilk konuşmacısı SGK İl Müdür Yardımcısı Nasır Durmaz, yasanın kurumu ilgilendiren bölümlerini açıklayarak, "Yapılandırma, 2014 yılı Nisan ve önceki aylara ait olup, 10 Eylül 2014 ve öncesinde tahakkuk edildiği halde ödenmemiş olan sigorta, işsizlik, sosyal güvenlik destek, genel sağlık sigortası, isteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası, emeklilik keseneği primlerini, kurumca tahsil edilen damga, özel işlem vergileri gibi borçları kapsamaktadır" dedi.
'10.3 MİLYAR TL VERGİ BORCU'
Vergi Dairesi Grup Müdürü Halil İbrahim Temiz, ilimizde 320 bin vergi mükellefinin, trafik para cezaları, öğrenci öğrenim kredisi, motorlu taşıtlar vergileri de dahil 10.3 milyar TL vergi borcu olduğunu söyleyerek, "Bugün itibariyle bahsettiğimiz 10.3 milyar TL'nin 2.4 milyar TL'lik kısmı yapılandırma kapsamına alınmıştır. Bu kanun, borçlu mükelleflerin yapılandırdıkları borçların faiz yükünün kayda değer ölçüde hafifletmektedir" ifadelerine yer verdi. Temiz, yasadan herkesin yararlanması gerektiğinin altını çizdi. Konuşmaların sonunda, katılımcılardan gelen sorular cevaplandı.
SORULARI CEVAPLADILAR
Seminerin sonunda katılımcılardan gelen sorular cevaplandı. Programın kapanışında Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun'a, SGK İl Müdürü Nurettin Nacar ve Müdür Yardımcısı Nasır Durmaz'a odanın sembolik hediyesini takdim eden Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ziya Uludüz, yoğun katılım nedeniyle de teşekkür etti.