Haberler

Kozmetikte İyi Üretim Uygulamaları, Tıbbı Aromatik Ürünler ve Sektörün Sorunları Konferansı

Abone Ol

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbı Cihazlar Kurumu Başkan Yardımcısı Şimşek: "Yapılan denetimlerde, kozmetik sektöründe Türkiye altyapısının daha da güçlenmesi gerektiği sonucu ortaya çıktı"

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbı Cihazlar Kurumu Başkan Yardımcısı Ercan Şimşek, "Yapılan denetimlerde, kozmetik sektöründe Türkiye altyapısının daha da güçlenmesi gerektiği sonucu ortaya çıktı" dedi.

Şimşek, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi Anfisi'nde, SDÜ ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odasınca (ITSO) kozmetik üretimi yapan firmalara yönelik "Kozmetikte İyi Üretim Uygulamaları, Tıbbı Aromatik Ürünler ve Sektörün Sorunları Konferansı"nda  yaptığı konuşmada, son günlerde bakanlığın kozmetik üretimine yönelik denetimleri sıklaştırdığını belirtti.

"Yapılan denetimlerde, kozmetik sektöründe Türkiye altyapısının daha da güçlenmesi gerektiği sonucu ortaya çıktı" diyen  Şimşek, bu anlamda pek çok ilde kozmetik üreticilerine yönelik eğitim programları düzenlediklerini kaydetti.

Isparta'ya kozmetik alanında çok daha fazla önem verdiklerini dile getiren Şimşek,  "Bakanlık olarak kimseyi zorda bırakmak istemiyoruz. Son bir yılda yaptığımız çalışmalarda üreticilerin dikkatlerini bu konuya çekmeyi amaçlıyoruz. Sizlerin daha güvenli, yeni ürünler geliştirmesini istiyoruz" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kozmetoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgen Özer de kozmetik ürünlerinin temel amacının temizlemek, koku vermek ve görünümü değiştirmek olduğunu söyledi.

Piyasada çok fazla farklı, ilaca benzeyen kozmetik ürünlerinin bulunduğunu anlatan Özer, kozmetik ürünlerinin temizlemek ve koku vermek dışında başka bir amacının olamayacağını, insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunan ürünün de kozmetik ürünü olamayacağını kaydetti.

Kozmetik ürününün kullanım amacı dışında reklam ve tanıtımının yapılamayacağını vurgulayan Özer, kozmetik ürününün çok ciddi iddialarda bulunarak, bunların reklamanın yapılması halinde bu iddiaların kanıtlanması gerektiğini, aksi taktirde durdurma, düzeltme ve para cezası tedbirlerinin alınabileceğine işaret etti.

Konferans, üretici firmaların temsilcilerinin görüşlerini dile getirmesinin ardından sona erdi. - Isparta

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Ercan Şimşek Türkiye Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title