Haberler

Kral Hüseyin'in Kudüs'teki Sarayı Tamamlanmayı Bekliyor

Abone Ol

Eski Ürdün Kralı Hüseyin'in Doğu Kudüs'te inşa ettirdiği ancak savaş ve İsrail işgali nedeniyle yapımı sekteye uğrayan sarayı, tamamlanacağı günü bekliyor

TANER AYDIN - Eski Ürdün Kralı Hüseyin'in 1966 yılında Doğu Kudüs'te inşasına karar verdiği ancak Altı Gün Savaşı ve Kudüs'ün işgali nedeniyle yapımı sekteye uğrayan sarayı, ilk günkü haliyle duruyor.

Kral Hüseyin, Doğu Kudüs'ün Ürdün toprağı sayıldığı 1966 yılında Beyt Hanina bölgesinde Ölü Deniz'e bakan yüksek bir tepenin üzerinde kendisi için bir saray inşası emrini verdi. Beton karkası biten ve dış giydirme sürecine geçilmek üzere olan sarayın inşası, 1967 Haziranı'nda patlak veren savaşla sekteye uğradı. Altı Gün Savaşı olarak anılan ve Ürdün ordusu için hezimetle sonuçlanan savaşın ardından o zamana kadar Ürdün'e bağlı olan Doğu Kudüs işgal edilirken, Kudüs'ün tamamı da İsrail'in eline geçti.

İnşası yarıda kalan saray geçen 46 yılın ardından aynı yerinde ve aynı haliyle duruyor. Kudüs'te Filistinlilerin kendi arsaları üzerine yaptıkları binaları yıkmakta dahi tereddüt etmeyen İsrail'in saray inşaatına neden kadar müsamahakar yaklaştığı ise Filistinliler arasında hala cevap bulamamış bir soru.

Kral Hüseyin'in sarayı, kısmen yıpranmış olsa da yıllara meydan okur biçimde bulunduğu tepenin üzerinden Kudüs'ü izlemeye devam ediyor. - Kudüs

Kaynak: AA / Güncel

kral hüseyin israil ürdün kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title