Haberler

Körfez Zirvesi Pişmanlığı! Kral Selman'dan Obama'ya 'Üzgünüm' Telefonu

Güncelleme:
Abone Ol

Suud Kralı Selman, Körfez ülkelerinin liderleriyle yapılacak zirveye katılmak için Washington'a gidemediğinden duyduğu pişmanlığı anlatmak için Obama'yı telefonla aradı.

ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile telefonda görüştü. Beyaz Saray'dan yapılan açıklama göre, Suud Kralı Selman, Körfez ülkelerinin liderleriyle Camp David'de düzenlenecek zirveye katılmak için Washington'a gidemediğinden duyduğu pişmanlığı iletmek için ABD Başkanı Obama'yı telefonla aradı.

KONULAR GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Krallığı temsilen yerine İçişleri Bakanı ve Veliaht Prens Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz Al Suud ile yardımcısı Muhammed Bin Salman'ı göndereceğini teyit eden Kral Selman, Obama ile zirvede yapılacak görüşmelerde ele alınacak konuları gözden geçirdi.

"BARIŞÇIL OLMASI ÇOK ÖNEMLİ"

İki lider, bölgenin karşı karşıya olduğu tehditlerle mücadelede ve bölgesel çatışmaların çözümünde ortak kapasite oluşturulması noktasında Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleriyle yakından çalışmanın gerekliliğinde mutabık kaldı.

Obama ve Kral Selman, ayrıca İran ile P5+1 ülkeri arasında kapsamlı bir anlaşmanın İran'ın nükleer programının tamamen barışçıl amaçlı olduğunu doğrulamasının önemini ele aldı.

"YEMEN" MASADA

Obama, Suudi Arabistan'ın Yemen'de insani yardımlar için ateşkes ilanını memnuniyetle karşılarken, iki lider, Yemen'deki insani durumun acilen ele alınması gerektiği konusunda mutabık kaldı.

Obama ve Kral Selman, ortak çıkarlar ile bölgenin istikrarı ve refahına yönelik taahhütler doğrultusunda iki ülkenin partnerliğini güçlendirmenin önemini vurguladı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın ev sahipliğinde Camp David'de, 13-14 Mayıs'ta KİK ülkeleriyle zirve düzenlenecek.

Kaynak: AA / Güncel

Abdulaziz Al Suud Suudi Arabistan Barack Obama Washington Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (5)

46:

sizin gibi kralında taaa araptan kral olmaz olsa olsa uşak olur tarih boyunca uşak oldunuz

Yanıtla011
Hakan:

Yazıklar olsun ki o kutsal mekanları böyle kukla liderler, İngiliz uşağı, ABD uşağı liderler yönetiyor. Kendi halkına kral olan Suud, ABD''li askerlerin eşleri mini eteklerle şortlarla Riyad sokaklarında dolaşırken hiçbir şey yapamıyor. Bu kadar onursuzluk, bu kadar alçaklık. Sözümona müslüman ordusu IŞİD, neden Suudi''ye, neden İsrail''e müdahale etmiyor? Hasoyu hüsoyu öldürmek kolay, git Suudi Arabistan''ı emirliğine kat, biz de samimiyetinize inanalım.

Yanıtla12
Mehmetcik:

Insanları ölsürtmek kırallığa yakışmaz , kırallığa düşürülmelidir bu nasıl Müslümanlık anlayışı

Yanıtla00
hamza aslanmobilWeb@haberler.com:

Allah bu araplari islah etsin mubarek topraklari kafirlerin ticarethanesine cevirdiler bunun hesabi mutlaka sorulacaktir

Yanıtla00
harbiiimobilWeb@haberler.com:

Herzaman tek baslilik iyidir ama chp liler baskanlik sistemine hem karsi cikiyor hemde suudi arabistani elestiriyor osmanli doneminde nasildi eyy kendini inkar eden cahiller

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title