Haberler

3 ay asgari ödeme yapılan kredi kartları kullanıma kapatılacak mı? İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi

Güncelleme:
Abone Ol

3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kredi kartının kullanıma kapanacağı iddialarının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. Merkez, iddiaların doğru olmadığını belirtirken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından böyle bir düzenlemenin olmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kartının kullanıma kapanacağı iddiasının doğru olmadığını bildirdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından böyle bir düzenlemenin olmadığı belirtildi.

KREDİ KARTLARIYLA İLGİLİ İDDİAYA İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN YALANLAMA

3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kredi kartının kullanıma kapanacağı iddiaları gündeme geldi. İddiaların ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. DMM'den yapılan açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK), asgari ödemesini yapan kredi kartı kullanıcılarının kartının kullanımına kapatılmasına yönelik bir çalışması veya düzenlemesinin bulunmadığı belirtildi.

"SADECE NAKİT KULLANIMA KAPATILIYOR"

Yönetmelik gereği bir takvim yılı içerisinde asgari ödeme tutarı toplam üç kez ödenmeyen kredi kartlarının nakit kullanımına kapatıldığına işaret edilen açıklamada, üst üste üç kez asgari ödeme tutarı ödenmeyen kredi kartlarının ise hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Söz konusu kredi kartlarının limitleri, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar artırılamamakta ve bu tür kartlar nakit kullanımına veya kullanıma kapalı tutulmaktadır. Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, '3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanacak' iddiası doğru değildir." Açıklamada ayrıca, piyasaların işleyişini bozabilecek spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi istendi.

3 ay asgari ödeme yapılan kredi kartları kullanıma kapatılacak mı? İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi

Kaynak: AA / Güncel

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Teknoloji Ekonomi Güncel Hukuk Hukuk Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (7)

Mesut Aydın:

3 ay üst üste asgari ödeyebilen zaten sağlam müşteri sayılır bu zamanda

Yanıtla351
TC Mustafa Doğan:

Vallahi var böyle bir düzenleme 3 ay asgari ödedik kart kullanima kapandı..

Yanıtla327
aydoğan gürel:

Evet var bu uygulama benim teb kartım kapalı bu nedenle

31
Goethegitme:

Faiz devam yani

Yanıtla122
Mehmet Gönül:

Zaten hangi konuda böyle bir şey gündemde yok bmyle Birşey olabilirmi dedikleri her şey oldu Buda olacaktır hazır olun

Yanıtla09
Knn Tprk:

Benim kart da 3 asgari ödemedim diye hâlâ kapalı. BDDK yalan söylemyeceğine göre kartım yakan söylüyor demek ki! Çalışmak istemiyor, yalan uyduruyor!

Yanıtla14
Kara_kalem:

BU BANKANIN EN ÇOK KAZANDIĞI MODEL VE BÖYLE MÜŞTERİLERİ ÇOK SEVER HATTA KART LİMİT ARTIŞI YAPAR Kİ DAHA BORÇLANSIN BANKA HER AY FAİZ ALAYIM MODELİNDE KAZANÇLAR BEDAVA TEFECİ KAZANCI ZATEN HER AY ASGARİ ÖDEME YAPIYORSANIZ BORCUNUZ HİÇ BİTMEZ 6 AY SONRA ÖDEDİĞİNİZ ASGARİ ÜÇRET FAİZE DENK GELECEKTİR

Yanıtla03
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title