Haberler

Küçük Otellerde Bayram Bereketi

Abone Ol

Türkiye Küçük Oteller Derneği Başkanı Mehmet Çelik, Kurban Bayramı'nın sonbahara denk gelmesi ve 9 günlük tatil dolayısıyla yerli turistlerin güneydeki illeri tercih ettiğini ve küçük otellerin de bayram bereketinden payını aldığını söyledi.

EFSUN YILMAZ - Türkiye Küçük Oteller Derneği Başkanı Mehmet Çelik, Kurban Bayramı'nın sonbahara denk gelmesi ve 9 günlük tatil dolayısıyla yerli turistlerin güneydeki illeri tercih ettiğini ve küçük otellerin de bayram bereketinden payını aldığını söyledi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin farklı bölgelerinden dernek üyesi 300'e yakın butik ve küçük otelin misafir odaklı anlayışını tüm yaz sezonunda olduğu gibi Kurban Bayramı tatilinde de sürdürdüğünü belirtti.

Bayram tatili süresince butik ve küçük otellerdeki doluluk oranını yüzde 70-80 olarak tahmin ettiklerini ifade eden Çilek, "Yaz sezonunun sonuna yaklaşırken Türkiye turizmini değerlendirmek gerekirse kazanan küçük oteller olmuştur." dedi.

Terör olaylarının ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin Türkiye'deki en hassas sektör olan turizmi olumsuz etkilediğini vurgulayan Çelik, "Küçük oteller de bundan nasibini almıştır ancak görünen şu ki bu olumsuzluğu en az yara ile atlatan küçük oteller olmuştur çünkü ülkemizde yükselen değer artık küçük otellerdir." diye konuştu.

Küçük otellerin can suyu yerli turizm

Alaçatı gibi özellikle yerli turizme hitap eden bölgelerin turizmcilerin "yüksek sezon" olarak tanımladığı haziran-ağustos dönemini nispeten iyi geçirdiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Kapadokya'da düşüş yaşanmakla birlikte sezonu olumsuz geçiren bölgelere göre iş yapmıştır. Küçük oteller içinde değerlendirme yapmak gerekirse, İstanbul, Bodrum, Marmaris ve Antalya olumsuz etkilenen bölgelerimiz oldu. Kurban Bayramı'nın sonbahara denk gelmesi, tatilin uzun olması özellikle yerli misafirleri güney illerimize yönlendirdi ve küçük oteller diğer turizm işletmelerine göre çok daha iyi bir sezon geçirdi. Sezonun tersine, Alaçatı, Kapadokya durumu idare ederken, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Antalya bölgelerinin dolu olması bu bölgeler için teselli kaynağı oldu."

Küçük otellerin "yüksek sezonda" nispeten boş olan güney illerinin Kurban Bayramı'nda dolu olmasıyla yarasını az da olsa sardığına dikkati çeken Mehmet Çelik, daha iyi turizm sezonları için yurt dışı tanıtım desteğine ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

"Sektörde doping etkisi yarattı"

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler de Ramazan Bayramı tatili gibi Kurban Bayramı tatilinin de turizm sektöründe doping etkisi yarattığını söyledi.

Yerli misafirin uzun yıllar sonra kendi tesislerinde yer bulma şansına sahip olduğuna işaret eden İşler, "Bayram tatilinin 9 güne çıkması Ege Bölgesi'ndeki beş yıldızlı otellerden pansiyonlara kadar tüm işletmeleri olumlu etkiledi hatta yer bulunamaz oldu. Bu bayram tatili ekonomiye hareketlilik kazandırdı." dedi.

Turizmin 54 yan sektörü beslediğini belirten İşler, sadece konaklama tesislerinin değil, turizm bölgesindeki diğer esnafın da hareketlilikten kazançlı çıktığını dile getirdi.

İşler, yerli turistin yurt dışı tatilini değil, Türkiye'deki büyük ve küçük otelleri tercih ettiğine dikkati çekerek, "Küçük oteller de bayram tatilinde doldu." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Mehmet Çelik Mehmet İşler Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title