Haberler

Küçükçekmece Müftülüğü Tarafından ??18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı?? Gerçekleştirildi

Abone Ol

Küçükçekmece Müftülüğü tarafından Çanakkale zaferinin yıldönümü münasebeti ile "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı" gerçekleştirildi.

Küçükçekmece Müftülüğü tarafından Çanakkale zaferinin yıldönümü münasebeti ile "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı" gerçekleştirildi. Programa İstanbul 3. Bölge Milletvekili Serap YAŞAR, İstanbul Müftü Yardımcısı Bekir DERİN, Küçükçekmece Kaymakamı Harun KAYA, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel KARADENİZ ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldılar.

\tKocatepe Camii Baş İmam Hatibi İsmail COŞAR? ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış Konuşması için sahneye gelen Küçükçekmece Müftüsü Mustafa TEMEL özetle şöyle konuştu;

\t??Biz bugün burada; dönmemek üzere gidenleri, tarihin yazdığı en gerçek ve en şerefli kahramanları yad etmek, Çanakkale şehitlerini anmak üzere huzurundayız. Yüzbinlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale? ye gitmişlerdir. Tarihin en büyük şehadet destanını onlar yazdılar. Vatanı, milleti, bayrağı, dini ve devleti için canını feda eden, kanlı gömleği ile toprağa giren hakkın rızasına kavuşan kahramanlardır onlar. Toprağın nasıl vatan yapılacağını, O vatan için ölmenin bedelini, en güzel şekilde ödeyen kahramanlardı onlar. Onlar mananın maddeyi nasıl yendiğini ve fakirliğin zenginliği nasıl yere gömdüğünü, buğday yiyerek, bulgur yiyerek arpa çorbası yiyerek gösterdiler. Onlar Çanakkale'yi geçilmez kıldılar. Bugün ülkemiz zor şartlardan geçiyor. Bu milletin birliğine, dirliğine kastedenler var. Engellemek isteyenler var. Onun için birliğimizi, dirliğimizi kardeşliğimizi, bozmayalım cenabı hakka dua edelim. Dua edelim ki bu ülkede birliğimize dirliğimize kasteden iç ve dış düşmanlara, Rabbim fırsat vermesin.

Çanakkale'de, Kafkasya'da Balkanlarda şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimize selam olsun, rahmet olsun, ruhları şad olsun. Onları öven Yüce Yaratıcı buyuruyor ki; onlara sakın ha ölüler demeyiniz, onlar diridirler.

Böyle soğuk ve yağmurlu bir günde programımıza gelen herkese teşekkür ediyorum. Maddi manevi destek veren derneklerimize bu salonu bize tahsis eden Belediye Başkanımıza, Mülki Amirimiz Kaymakam Bey? e, Sivil Toplum Örgütlerine, Meslektaşlarıma can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bu gecenizi buraya ayırdığınız için memnun olacağınıza inanıyor, Sizi Allaha Emanet ediyorum. Geceniz hayırlı olsun. Allah'ın selamı rahmeti üzerinize olsun.??

Küçükçekmece İlahi korosunun okuduğu Çanakkale Türküsü ve Yemen Türküsü ile devam etti. Korodan sonra sahneye Kocatepe Camii Baş İmam Hatibi İsmail COŞAR ve Hacı Bayram camii İmam Hatibi Bilal DEMİRYÜREK çıktı. Okuduğu kasideler ile izleyicileri mest ettiler.

\tDaha sonra sahne alan Tarihçi, Araştırmacı, Yazar Talha UĞURLUEL Çanakkale'den fotoğraflar eşliğinde anlattığı sunumunda izleyicileri adeta Çanakkale'ye götürdü.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Çanakkale İstanbul Müftü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title