Haberler

Kültür Bakanı Günay'a Ehmedê Xanî Jesti

Abone Ol

AKYAD başkanı Mehmet İzci tarafından bakan Günay'a Ağrı Kültür Derneği tarafından hazırlatılan Ehmedê Xanî fikir dünyası adlı kitap hediye etti.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay, Ehmedê Xanî türbesini ziyaret sırasında geçen Nisan ayında Kültür ve Turizm bakanlığı Ağrı Kültür derneği tarafından düzenlenen Ehmedê Xanî'yi anlama ve yaşatma projesini desteklemelerinden dolayı ayrıca Ehmedê Xanî'nin Mem û zin adlı muhteşem eserini ilk olarak Kültür bakanlığı yayınlarına aldığı için kendisine Ağrı Kültür derneği başkanı Mehmet İzci teşekkür edip plaket sundu.

AKYAD başkanı Mehmet İzci tarafından bakan Günay'a Ağrı Kültür Derneği tarafından hazırlatılan Ehmedê Xanî fikir dünyası adlı kitap hediye etti.

Bakan Günay kendisine eserin hediye edilmesinden ve duyulan ilgiden dolayı memnun olduğunu ifade etti.

AKYAD başkanı izci, bu yıl Nisan ayında gerçekleştirdikleri Ehmedê Xanî fikir dünyası adlı çalışmanın devam ettirmek istediklerini söyledi bakan Günay'a her yıl haziran ayında uluslar arası ve bölge ülkelerini de davet edilmek üzere Ehmedê Xanî etkinlikleri düzenlemek istediklerini aktardı. Bakan Günay'a katkı ve desteklerini beklediklerini ve bu etkinliklere davetli olduğunu belitti. Bakan Günay Ehmedê Xanî'nin etkinliklerinde bulunmaktan memnun olacağını ve bu proje destek olacağını bildirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title