Haberler

Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışmaları

Güncelleme:
Abone Ol

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen kulüpler arası halk oyunları 'Ağrı İl Birinciliği' Yarışmaları düzenlendi.

Türk Halkoyunları Federasyonu Ağrı İl Temsilciliği 2013 faaliyetleri kapsamında, Büyükler- Gençler-Yıldızlar- Minikler ve Düzenlemeci kategorisinde ki Halkoyunları İl Birinciliği yarışmaları 15 Nisan Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vatandaşlar seyir keyfi yüksek olan oyunları izlemek için spor salonu tribünlerini hınca hınç doldurdu. 12 kulübün katıldığı müsabakalarda toplamda 160 oyuncu yarıştı. Halk oyunları yarışmasında sahneye çıkan takımlar birbirinden güzel figürler ile izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Yarışmalar öncesinde kısa bir açıklama yapan Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Cemil Budak;" Halkoyunları dendiğinde kültürümüz, tarihimiz ve medeniyetimizin akla geldiğini belirterek, halkoyunlarının kültürümüzün gelecek kuşaklara taşınması ve toplumsal dayanışmanın artması açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Budak kulüplere başarıları dileklerinde bulundu.

Halk oyunları yarışmalarını Spor şube müdürü Metin Alıcıaslan, Müdür vekili Cemil Budak, Spor Şefi Yusuf Öner, Halk oyunları il temsilcisi Serhat Talay ve 1000'e yakın halk izledi. Şemsi Türkmen Spor Kulübü Derneği minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde birinci olarak 4 kupa birden kazandı. Yarışma sonucunda dereceye giren kulüplere kupaları takdim edildi.

Halk Oyunları Yarışma Sonuçları

Miniklerde:

1. Şemsi Türkmen Spor Kulübü Derneği

2. Addos Spor Kulübü Derneği

Yıldızlarda:

1. Şemsi Türkmen Spor Kulübü Derneği

2. Çağdaş Gençlik Spor Kulübü

3. Addos Spor Kulübü Derneği

4. Belediye Spor Kulübü

Gençlerde:

1. Şemsi Türkmen Spor Kulübü Derneği

2. Addos Spor Kulübü Derneği

Büyüklerde:

1. Şemsi Türkmen Spor Kulübü Derneği

2. Belediye Spor Kulübü

Düzenlemeci de ise Addos Spor Kulübü birinci olurken, Belediye spor kulübü ikinci oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title