Haberler

Kumluca Turizm Alanına Yapılan Sera, İş Makineleriyle Yıkıldı

Abone Ol

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde özel bir şirkete ait turizm alanı olarak tahsis edilen araziye yapılan 4 dönümlük sera, mahkeme kararıyla yıkıldı.

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde özel bir şirkete ait turizm alanı olarak tahsis edilen araziye yapılan 4 dönümlük sera, mahkeme kararıyla yıkıldı. Beykonak Mahallesi'nde, otel alanı olarak tahsis edilen 1000 dönümlük arazinin patlıcan ekili 4 dönümlük kısmına yapılan cam seralar, Garanti İstanbul İç ve Dış Ticaret (ASTİŞ) tarafından İstanbul 49. İcra Müdürlüğü'nden alınan kararla dün yıkıldı. Seraların sahibi 70 yaşındaki Fatma Özcan, arazinin 8 dönümünün kendilerine ait olduğunu iddia etti. Araziyi 1960 yılından beri kullandıklarını, tapusunu almak için tapu kadastroyla davalık olduklarını kaydeden Fatma Özcan, arazinin 2010 yılında dönemin Beykonak Belde Belediyesi tarafından imar planından geçirildiğini ve turizm alanı olarak tahsis edildiğini söyledi. Daha sonra arazinin belediye tarafından satıldığını ileri süren Fatma Özcan, "Dava süreci devam ederken seralarımız yıkıldı. Burada 3 sera ve oturduğumuz ev var. Firma, 10 gün içinde burayı boşalmamızı istedi. Onları da yıkacakları. Dava süreci devam ederken yıkım kararının alınması usulsüzlüktür. Yetkililerden kararın durdurulmasını istiyoruz" dedi. Fatma Özcan'ın çocukları da yıkım kararına tepki gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Özcan Beykonak Kumluca Antalya Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

Ali Balak:

Ali Balak:Kardesim, sen gidip elin tapulu malini isgal edip uzerine sera yaparsan yikarlar tabi. Biz yillardir alnimizin teriyle calisiyoruz bir ev sahibi olamadik. Ustelik mal sahibi firma icerde bulunan diger isgalcilere 250. 000 tl para ve birer arsa vermiş. Ama bu arkadaşlar çıkmak için 1. 000. 000 bir milyon lira para ve 6 dönüm arsa işlemişler. Üç senedir dava sürüyormuş. Mağdur edebiyatı yapıyorlar ama mahkeme kararını temmiz etmek için 32 bin tl yi şak diye ödemişler.

Yanıtla00
Ali Balak:

Kardesim, sen gidip elin tapulu malini isgal edip uzerine sera yaparsan yikarlar tabi. Biz yillardir alnimizin teriyle calisiyoruz bir ev sahibi olamadik. Ustelik mal sahibi firma icerde bulunan diger isgalcilere 250. 000 tl para ve birer arsa vermiş. Ama bu arkadaşlar çıkmak için 1. 000. 000 bir milyon lira para ve 6 dönüm arsa işlemişler. Üç senedir dava sürüyormuş. Mağdur edebiyatı yapıyorlar ama mahkeme kararını temmiz etmek için 32 bin tl yi şak diye ödemişler.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title