Haberler

Kurbağa Toplayıcılara İş Kurma ve Kooperatifleşme Anlatıldı

Abone Ol

Edirne'de geçimini kurbağa toplayıcılığı yaparak sürdürenlere kurbağa avcılığıyla ilgili yasal düzenlemeler, iş kurma ve kooperatifleşme konularında eğitim verilmeye başlandı.

Edirne'de geçimini kurbağa toplayıcılığı yaparak sürdürenlere kurbağa avcılığıyla ilgili yasal düzenlemeler, iş kurma ve kooperatifleşme konularında eğitim verilmeye başlandı.

Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGİAD), Edirne Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Derneği ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi işbirliğiyle hazırlanan Kurbağalar, Prensler ve Prensesler Projesi, AB'nden sağlanan destekle uygulamaya konuldu.

Edirne Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Derneği üyelerine yasal mevzuatın yanı sıra iş kurma imkanları ve kooperatifleşme konusunda eğitim verilerek, geçimlerini bu yolla sağlayan ailelere destek olmayı amaçlayan proje uygulaması, 25 dernek üyesinin katıldığı eğitim programıyla başladı.

EGİAD Başkanı Hakan İnci, kentteki bir otelde düzenlenen eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada, projenin asıl amacının dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve kurbağa toplamakla uğraşan vatandaşların sosyal hayata entegrasyonunu arttırmak olduğunu belirtti.

Projede eğitim programlarının kasım ayına kadar süreceğini dile getiren İnci, k proje kapsamında eğitimlerin başladığını ifade eden İnci, şunları kaydetti:

"Eğitimler kapsamında ilk olarak İŞKUR'dan gelen bir uzman tarafından iş başvurusu nasıl yapılır, iş hazırlığı nasıl olur gibi konularda eğitim verdi. Eğitimlerimiz Tarım İl Müdürlüğü'nden gelen uzmanlarımızla devam ediyor. Yasal prosedürler hakkında önemli bilgiler veriliyor proje kapsamında. Dünyada bu iş nasıl yapılıyor bu konuda videolu anlatımlar yapılıyor. Projenin amacına uygun gittiğini görmekte bizi mutlu ediyor. Projeye destekleri olan İŞKUR'a, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, proje paydaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Edirne Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Derneği Başkanı Şafak Demircan ise projenin kurbağa toplayıcıları için çok faydalı olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda eğitmen olarak görev yapan Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlisi Necati Budak, kurbağa toplayıcılığının, bataklık ve sulak alanlarda yapılan zor bir meslek olduğunu söyledi.

Bu sektörde istenilen gelire ulaşılabilmesi için kurbağanın toplanması kadar pazarlanmasının da önemli olduğunu ifade eden Budak, "Edirne'de her yıl 300 tonu aşkın kurbağa toplanıyor. Topladığınız ürünün değerli olması için kooperatif kurmanız gerekli. Ürünü değerlendirmediğinizde kazancınız düşük oluyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hakan İnci Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title