Haberler

Kurdi-Der Hakkari'de 27 Kursiyere Kürtçe Sertifikası Verdi

Abone Ol

Kurdi- DER Hakkari Şubesi, 2,5 aylık Kürtçe kursun ardından 27 kursiyere sertifikalarını verdi.

Kurdi- DER Hakkari Şubesi, 2,5 aylık Kürtçe kursun ardından 27 kursiyere sertifikalarını verdi. Sertifika alan 27 liseli öğrencisi, Fekiya Teyran ve Memo Zin ile ligili anıları, Kürtçe okuyup, koro eşliğinde Kürtçe şarkı söyledi.

Hakkari Belediyesine bağlı Fekiye Teyran Kültür Merkezinde düzenlenen sertifike törenine; Hakkari Belediye Başkan Vekili Tahir Koç, BDP Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım, Kurdi-Der Hakkari Şube Başkanı Vasfi Ak, STK temsilcileri, Belediye encümenleri ve kursiyerler katıldı. sertifika alan 27 liseli öğrenci, Fekiya Teyran, Melayi Bateyi, Memo Zin ile ligili anıları Kürtçe okuyup, koro eşliğinde Kürtçe şarkı söyledi. Kürtçe bir konuşma yapan KURDİ-DER'in öğretmenlerinden Eyüp Bor, 9 ay önce başlayan Kürtçe kurslara yoğun bir ilginin olduğunu söyledi. Bu süreç içerisinde toplam 104 kursiyere Kürtçe sertifika verdiklerini belirten Bor, Kürt dili üzerinde geliştirilen, inkar ve asimilasyona karşı ana dillerini yaymak amacıyla böyle bir kurs başlattıklarını anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından 2,5 ay boyunca kursa katılan 27 kursiyere sertifikalarını Belediye Başkan Vekili Tahir Koç, BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım, STK Temsilcileri ve aileleri tarafından verildi.

BD-(FE/AAA) - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

MEHMET SIDDIK YILDIRIM Politika Hakkari Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title