Haberler

Kürdistan Demokrat Partisi Başkanlık Konseyi Üyesi Ali Avni

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanlık Konseyi Üyesi Ali Avni ile röportaj Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanlık Konseyi Üyesi Ali Avni, terör örgütü PKK'nın, Musul'un Sincar ilçesinde İran'ın çıkarlarına hizmet edecek "ikinci bir Kandil" kurmak istediğini öne sürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanlık Konseyi Üyesi Ali Avni ile röportaj Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanlık Konseyi Üyesi Ali Avni, terör örgütü PKK'nın, Musul'un Sincar ilçesinde İran'ın çıkarlarına hizmet edecek "ikinci bir Kandil" kurmak istediğini öne sürdü.

Avni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK'nın bölgede çok tehlikeli bir silah haline gelip bazı ülkelerin taşeronluğunu üstlendiğini belirtti. Örgütün büyük bölümünün İran'ın kontrolünde olduğunu öne süren Avni, KDP'ye karşı yürütülen siyasetin tamamen İran ve Beşşar Esed rejimi tarafından şekillendirildiğini iddia etti.

Tahran yönetiminin, Ortadoğu'da "Şii Hilali" diye adlandırılan planı hayata geçirmek için büyük çaba harcadığını ve bu planda PKK'nın önemli rol üstlendiğini ileri süren Avni, şunları kaydetti Açıklaması

Kaynak: AA / Güncel

Ali Avni PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title