Haberler

Bolu'da Kürt İşçileri, Şehit Babası Kurtardı

Güncelleme:
Abone Ol

Terörü protesto eden grupla okul inşaatında çalışan işçiler arasında başlayan gerginlik linç girişimine dönüştü. Öfkeli kalabalığı şehit babası engelledi.

Bolu'nun Taşkesti beldesinde, teröre tepki gösteren bir grupla okul inşaatında çalışan işçiler arasında başlayan gerginlik linç girişimine dönüştü.

Okul inşaatına girmeye çalışan, giremeyince de okulu ateşe vermeye çalışan grubu, protestocular arasında bulunan şehit babası ile Bolu Valisi'nin çabaları engelledi. 7.5 saat süren korku dolu gerginlik, polisin işçileri zırhlı araçla tahliyesiyle sona erdi.

"HERKES KENDİ BAYRAĞINA SAYGI DUYSUN"

Bolu'nun Mudurnu ilçesi Taşkesti beldesinde, iddiaya göre bir okulun inşaatında çalışan işçiler ile Türk bayrağı bulunan araçlarla gezen bir grup arasında önceki gece tartışma çıktı.

Gruptakilerin bayrağa saygı duyulması gerektiğini belirtmesi üzerine işçilerin, "Herkes kendi bayrağına saygı duysun" dediği ileri sürüldü.

"BAYRAK YAKILDI" DİYE DUYULUNCA...

Tartışma kısa süre gerginliğe dönüşünce 8 işçi, inşa halindeki okula sığındı ve toplananların üzerine eline geçirdiklerini attı. Olay beldede 'Türk bayrağı yakıldı' diye duyulunca, okulun önünde toplanan yüzlerce kişi okula girmeye çalıştı. Jandarma okula girenleri dışarıya çıkardı

ŞEHİT BABASI ARAYA GİRDİ

Yaşanan gerginlik üzerine Bolu Valisi Aydın Baruş da olay yerine gitti. İnşaat iskelesine çıkarak kalabalığı yatıştırmaya çalışan Vali Baruş, gelen protestocular arasında gördüğü şehit babası Ahmet Temel'i de yanına çağırarak eylemcileri ikna etmeye çalıştı. 8 Eylül 2009 tarihinde Siirt Eruh'ta Terör örgütü PKK'yla çıkan çatışmada şehit olan Emrah Temel'in (20) babası Ahmet Temel, öfkeli kalabalığı ikna etmek için büyük çaba sart etti ve şunları söyledi:

"CEZASINI VERİRSEK BU İÇ SAVAŞTIR"

"Sayın valimiz buraya teşrif etti ve bütün güvenlik güçlerimiz bu olayın takipçisi. Ama biz şimdi burada bunlara saldırırken cezasını kendimiz verirsek bence bu bir içsavaştır. Onun için ben içerideki yetkililerden söz aldım, bunların gereken cezalarının verileceğine ben inandım. Madem biz Türk vatandaşıyız devletimizi çiğnemeyeceğiz, askerimizi çiğnemeyeceğiz. Asker ve devlet görevini yapacak. Ben şehit babası olarak sizden bunu istiyorum. Biz burada katliam yaparsak devlet ne o zaman? O zaman devlet nerede kaldı. Devlet burada. Devlet gelmeseydi, biz gerekeni yapacaktık. Hadi biz bunları burada yok ettik ve bu sırada bir tane askerimiz yaralandı, o zaman içiniz rahat edecek mi?"

VALİ BARUŞ: OYUNA GELMEYİN

Vali Baruş da "Bir oyun oynanıyor, oyuna gelmeyin" dedi. Bazı kişiler Baruş'un konuşmasına tepki göstererek işçilerin kendilerine verilmesini istediler ve inşaatın tüm çıkışlarını tuttular. İşçiler üç katlı inşaatın çatısına çıkarak saklanırken, polis ve jandarma öfkeli grubu biber gazı kullanarak engelledi.

İnşaata girenler işçilerin eşyasını pencerelerden dışarı attı. Öfkeli kalabalık, işçilerin dışarı çıkması için inşaatın dört bir yanında ateş yaktı. Metrelerce yükseğe ulaşan ateş, tankerden su sıkılarak söndürüldü. Toplananlar inşaatın çevresinden uzaklaştırılmaya çalışılırken, polis ve jandarma barikat kurdu. Zırhlı araç olay yerine gelerek inşaata yaklaştı.

Saat 03.20 sıralarında jandarma ve polislerin arasından geçen inşaat işçileri zırhlı araca binerken, bazı kişiler taş attı. Zırhlı araç inşaat işçilerini aldıktan sonra hızla uzaklaştı. İşçilerin gitmesiyle 7.5 saat süren gerginlik sona erdi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Temel Taşkesti Mudurnu Bolu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (36)

KadirMobil-IOS:

Bu namusuzlars bak ya buraya gelen Türk lere memurlara Öğretmenlere diline dinine bakmadan evimizde ağılayıp Yatıp kalkıyorlar yemek veriyoruz bu ne zihniyet bunlar ne biçim insanlar Allah belanızı versin

Yanıtla560
Doğanlı:

Açlıktan ölmesin diye yemek veriyorsunz. Çünkü kürtçe istemeden ekmek, sigara, kola vermeyen bakkallar gördüm Diyrbakır merkez, Hazro ve Dargeçitte. İnsanlık muhabbetine siz giremezsiniz. Binlerce örnği var benim anlattıklarımın.

12
GÖKTÜRK:

ben ülkücüyüm kardeşim. adam dağa çıksa terörist olsa zaten sövüp sayıyorsunuz yok ekmeğinin peşine düşse bu taraflara gelse kürt diye dövmeye falan kalkıyorsunuz. ne yapsın lan bu adam marsa mı çıksın? vatan hainlerine elbette tepki gösterilir ama bir insana sırf kürt diye saldırmak cehalettir mallıktır.

Yanıtla360
almanci bozkurt:

O isciler ne yapzida millet linc etmeye kalkti ? Sirf kürt olduklari icin degil herhalde...

1815
çağrı:

Adınla yorum tezat. Yemedim. Ocaktan attım seni.

02
norşin:

doğuda arkadaşlar gelin bir ülkücü yakaladım dövelim desem bizimkiler beni bir güzel döver. sen nasıl misafiri dövmeyi düşünürsün diye dayak yerim neden biliyormusunuz insanlık var vicdan var ALLAH PEYGAMBER korkusu var savunmasız insanlara aciz mahluklar saldırır anca NEYSE SİZE İNSANLIĞI ÖĞRETECEZ ALLAHIN izni ile

Yanıtla1233
Lemi:

Doğuya ben geldim, üzerimdeki takım formasındaki küçücük bayrak rahatsız etmiş onları. Üç beş velet sök dedi, Çevredeki yaşlı başlı boş boş oturan bi sürü adamda mal mal baktı. Ben insanlığınızı gördüm.

58
bekir:

ben cizrede türk bayragi ile dolassam tepki nasil olur?

14
silopili:

Siz iflah olmaz barbar bir ırksiniz peki her gün kürt gençleri öldürülüp toprağa veriliyor doğunun her hanki bir şehir veya köyünde birisini sırf türk olduğu için linç edildiğini gördünüzmü veya duydunuzmu hayır ne görürsünüz nede duyarsınız nedençünkü kkürt milleti insandır insanların atalarıdır ama sizin iflah filanda olacağınız yok yani sizden değil kardeş hiç bir halt olmaz sizin yaptığınız bu zülümde daha fazla devam edemez.

Yanıtla1629
çatal:

Doğuda 390 tane okul yakılmış bayrak asılı diye. Ozaman insanlığınız nerdeydi. şimdi insanlık, kardeşlik makaraları gırla gidiyor. Hayırdır bi şeymi var?

213
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title