Kurt: Tekirdağ Büyükşehir Olursa Yatırımcıların Rağbeti Artacak
Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt, Tekirdağ'ın büyükşehir olma beklentisinin bölgeye olan yatırımları arttıracağını söyledi.
Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt, Tekirdağ'ın büyükşehir olma beklentisinin bölgeye olan yatırımları arttıracağını söyledi. Kurt, "Trakya bölgesinde şu an revaçta olan bölgeler arasında Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri var" dedi.
Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt, Tekirdağ'ın büyükşehir olma söylentilerinin, bölgeye rağbetin artmasını sağlayabileceğini söyledi. Trakya'da Çorlu ve Çerkezköy'ün bölge açısından revaçta olduğunu ifade eden Kurt, şunları kaydetti:
"Ancak Tekirdağ'ın büyükşehir olma söylentileriyle yatırımcıların bu bölgeye daha da rağbet göstereceğini umuyoruz. Hayvancılık, organik tarım son zamanlarda rağbet görmeye başladı. Bu da geniş, düz, engebesiz, verimli Trakya topraklarını cazip hale getiriyor. Yine Trakya'da son zamanlarda meyvecilik ön plana çıktı. Fransızlar yaptıkları analizlerle en iyi şaraplık üzümün Trakya topraklarında olduğunu keşfettiler ve civardan bağcılık için toprak almaya başladılar. Trakya topraklarında buğday, ay çiçeği, kanola, pancar, çeltik, meyvecilik, sebzecilik her türlü tarım yapılabiliyor ve topraklar çok verimli, ulaşım sorunu yok, kalifiye eleman sorunu yok bu da yatırımcıların iştahını kabartıyor. Avrupa'ya açılan her kapı Trakya'dan geçiyor. Deniz yolu bağlantısı, tren yolu bağlantısı, Tem otoyolu, E-5 karayolu bağlantıları için her yöne nakliye kolaylığı Trakya topraklarına artı değer katıyor. Tekirdağ limanının genişlemesi, Barbaros Beldesi'ne yapılan konteyner limanı, Çorlu Havaalanı'nın uluslararası hale getirilmesi için yapıcı firmaya ihale edilmesini yatırımcılar yakından izliyorlar."
YILDIZLI HOTELLER BÖLGENİN KALKINMASININ BİR HABERCİSİ
İlhan Kurt, Trakya bölgesinde yeni yapılan 5 ve 4 yıldızlı otellerin bölgenin kalkınmasının bir habercisi olduğunu anlattı. Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:
"TOKİ, Trakya'nın her tarafını bir nevi şantiye haline getirdi. Çorlu'da yaptığı konutların tamamını sattı, yine bin 300 dönümlük hazineye ait arsalar üzerinde yeni konutlar inşa etme çalışmasına hız verdi. Bunun yanında marka olmuş firmalar büyük yatırımlara imza atıyorlar. İnsanımız genç nüfusa sahip, bu genç nüfus evleniyor, eve ihtiyacı var. Birçok eski meskenler yenisiyle el değiştiriyor. Bu nedenle Trakya geneli bir şantiye halinde. Normal bir dairenin bugünkü 1 metrekare satış değeri ortalama bin ile bin 500 lira arasında. Kiralık daireler ise semtine, yapı kalitesine ve büyüklüğüne göre çok değişken ortalama bir fiyat verirsek 2+1 90 metrekarelik bir daire doğalgaz kombili aylık kirası 400 ile 450 lira arası, 3+1 130 metrekarelik bir daire doğalgaz kombili 500 ile 750 lira arasında değişiyor. Arsa metrekareleri bölgeye arsanın yoğunluğuna göre değişiyor. Arsa fiyatları da metrekaresi 250 lira ile bin 250 lira arasında satışa sunuluyor. Tarım arazileri de toprağın kalitesine göre, yol durumu, elektrik, su olup olmadığı, arazinin düz veya engebeli olması fiyatında farklılıklar yaratıyor. Trakya'da bugün metrekaresi 4 lira ile 20 lira arasında değişen fiyatlarda."
'YAZIN FİYATLAR İKİ KATINA ÇIKACAK'
Kurt, TOKİ'nin Çorlu'ya 'Lojistik Köy' kurduğunu hatırlattı. İlhan Kurt, "Tekirdağ- Muratlı- Büyük karıştıran demiryolu konteyner taşımacılığı da önemli yer tutuyor. Muratlı ve Tekirdağ'a da lojistik bölge kurulacak, bunların yerleri de ayrıldı. Kısa dönemde Trakya'nın neresine yatırım yapılırsa yapılsın yatırımcı karlı çıkacak her zaman alan kazanacaktır. Trakya iklimi ile ulaşımı ile toprak kalitesi ile düz engebesiz geniş arazileri ile mevsiminde ne ekilirse ekilsin mutlaka gerekli yağmuru almasıyla tam bir cazibe merkezi. Ancak bu fiyatların önümüzdeki yaz döneminde ikiye katlayacağı kesin gözüyle bakılıyor" diye konuştu. - Tekirdağ / Çorlu