Haberler

Kurtalan TMO'da Hububat Alımları Başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Vali Musa Çolak, Kurtalan İlçemizde bulunan, TMO Kurtalan Ajans Amirliğini ziyaret ederek, Müdür Ali Karataş' tan ofis alımları hakkında bilgi aldı.

Ali Karataş açıklamasında, Kurtalan Ajans Amirliğinde günlük hububat alımların başladığını belirterek, randevu sistemi ile çiftçilerimize gerekli kolaylığın sağlandığını,uzun kuyruklara son verildiğini belirterek, günlük alımın 700 tondan 1200 tona çıkardıklarını söyledi.

Vali Musa Çolak ise yaptığı konuşmada, " İlimizde bu yıl buğday ekim alanlarının daha da genişleyerek, geçen yıl 11 bin ton olan hububat alımı, bu yılda ise 20 bin ton olarak gerçekleşmesi tahmin ediliyor. 2012 yılında bol ürün alındığını, özellikle buğday ve arpa alımlarında istenilen verimliliğe ulaşıldığını, çiftçilerimizin zarar etmesinin önüne geçildiğini ve alımların devam ettiğini" söyledi.

Geçmiş yıllarda TMO'nun ürün bedelini bir ay sonra ödemeye başladığını kaydeden Vali Musa Çolak, 2012'de ilk kez 10 gün sonra çiftçiye ödeme yapılacağını belirtti.

Vali Çolak Çiftçilerimizin anız yakarak toprağın ekolojik yapılarını bozduklarını ve toprağı verimsiz hale getirdiklerini belirterek, bu konuda daha dikkatli olunmasını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ali Karataş Musa Çolak Kurtalan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title