Haberler

Kuşlara Çekilişsiz Kurasız Villa

Güncelleme:
Abone Ol

Adana Orman Bölge Müdürlüğü Pos İşletme Müdürlüğü tarafından yaptırılan 2000 adet kuş yuvası, köy muhtarlıklarına ve öğrencilere dağıtıldı.

Kuş yuvası dağıtım törenine Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Aladağ Kaymakamı Tamer Kılıç, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Daire Amirleri, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, İşletme Müdürü ve Şefleri, Köy Muhtarları, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Bölge Müdürü Acer başta Kaymakam ve Belediye Başkanı olmak üzere gelen misafirlere "hoşgeldiniz" diyerek başladığı konuşmasında: "Orman teşkilatı olarak bugün ormancılık çalışmalarının yanında ekosistemin devamlılığı açısından doğal dengenin önemli bir parçası olan kuşlara hizmet etmek üzere buradayız. Bölge Müdürlüğü olarak çekilişsiz kurasız kuşlara yuva yaptık. Daha önce yuvalarını dallardan çalılardan yapan kuşlara villa konforu sunmaya çalışıyoruz. Düzenlenen bu törenle kuşlarımız yuvalarına kavuşacak. Her yıl Müdürlüğümüzce 5 bin kuş yuvası yapılıyor ve ağaçlara asılıyor ancak bundan kimsenin haberi olmuyordu. Biz düzenlenen bu törenle bir farkındalık, kamuoyunda çevre ve orman bilinci oluşturmak istedik. "dedi.



Daha sonra Acer;" Aladağ ilçesinde bulunan ormancılık çalışmaları açısından en faal İşletme Müdürlüklerimizden olan Pos İşletmesinde her yıl 1500 orman işçisine iş verilerek köylülerin geçimlerine katkı sağlanmaktadır. Bu yıl içerisinde Orköy kapsamında 6 köyde 44 haneye süt koyunculuğu ve güneş enerjisi kredisi dağıtıldı. Bu rakamları arttırmayı hedefliyoruz. Köylerimizde ceviz, badem, defne, fıstıkçamı ile 4 adet köy ağaçlandırması yapıyoruz. Bu yıl 13 km orman yolu,8 km sanat yapısı ve birçok köyde orman yolu bakımları yapıldı. Toplam 245 bin adet fidan dikildi. Yapılan bu başarılı ormancılık çalışmalarından dolayı başta İşletme Müdürü ve Şeflerimiz olmak üzere tüm personele teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını noktaladı.



Aladağ Kaymakamı Tamer Kılıç" Orman Bölge Müdürlüğümüze bu projeyi ilk olarak Aladağ İlçesinde başlattıkları için teşekkür ediyoruz. Ormanlar bizim en önemli değerlerimiz, ayrıntılarıda bu kuş yuvalarıdır. Doğal dengenin devamını sağlanmasında büyük öneme sahip olan kuşlarımızdan bugüne kadar 200 kuş türü yok olmuştur. Bu nedenle bizler ormanlara ve ormanlarda yaşayan kuşlara sahip çıkmalıyız. Aladağ'da başlatılan bu proje ile doğal denge adına önemli bir adım atmış oluyoruz." dedi.



Ulusal ve yerel basın ajanslarının da ilgi gösterdikleri kuş yuvası dağıtım töreni, katılan muhtarlıklar ve öğrencilere yapılan kuş yuvalarının doğadaki sahiplerine ulaştırılmak üzere dağıtılması ile son buldu.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdurrahman Acer Aladağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title