Kütahya'da Arkeolojik Kazıda Tarihi Hamam ve Mescit Bulundu
Kütahya'da arkeolojik kazıda tarihi hamam ve mescit bulunduKütahya'da yapılan kazı çalışmalarında Germiyanoğulları döneminde yapıldığı belirtilen hamam ve mescit bulundu.
Kütahya'da arkeolojik kazıda tarihi hamam ve mescit bulundu
Kütahya'da yapılan kazı çalışmalarında Germiyanoğulları döneminde yapıldığı belirtilen hamam ve mescit bulundu.
Kütahya Müze Müdürlüğü tarafından kent merkezindeki Ulu Cami arkasındaki 2'nci Yakup Külleyesi çevresinde yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarında su yolları ile kanal sistemleri ortaya çıkarıldı. Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün kazı çalışmalarında son olarak 1380'li yıllarda Süleyman Şah zamanında yapılan tarihi hamam ile mescit kalıntıları bulduklarını söyledi. 25 kişilik kazı ekibiyle çalışmaların sürdüğünü belirten Metin Türktüzün konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu alanlarda daha önceden evler vardı ve bu evler kamulaştırıldı, kazı çalışmalarına başladık. Kazılarda hamam ve mescit ortaya çıkartıldı. Kütahya geçmişti Germiyanoğulları'nın başkentiydi. Hamam da Germiyanoğulları dönemine ait. Yıkılan bir medreseden kalma taş kitabede burada bulduğumuz hamamdan bahsediyor. 1380'li yıllarda bu hamam Süleyman Şah zamanında yeni hamam olarak yapılmış. Bu hamamın mahalle hamamı değil, daha üst seviyede insanların kullandığı bir hamam olarak ifade edebiliriz. O tarihte burada bir mescitte namaz kılınıyordu. Ulu Cami o dönemde henüz yapılmamıştı. Ayrıca hamamın su yollarını, suyun geldiği yeri ortaya çıkardık. Buradaki Çalışmalarımız önümüzdeki yıl da devam edecek."