Haberler

Kutuptan Kutuba Yolculuk Sona Erdi

Güncelleme:
Abone Ol

Zenith sponsorluğundaki 'Kutuptan Kutuba Keşif ' yolculuğu, büyük başarı ile sona erdi.

İsveçli kaşif Johan Ernst Nilson'un yerkürenin en kuzey noktasından başlayıp en güney noktasında sona eren Zenith sponsorluğundaki 'Kutuptan Kutuba Keşif ' yolculuğu, büyük başarı ile sona erdi. "İnsanoğlunun iklim değişikliği konusunda farkındalığını arttırmak" amacıyla hazırlanan proje ile Kuzey Buz Denizi'ndeki buzulların hızla erimesi, birinci elden gözlemlenerek önemli veriler elde edildi.

Bu da yapıldı! Gezegenimizin en kuzey noktasından en güney noktasına ulaşıldı. Çevreci kaşif Johan Ernst Nilson'ın liderlik ettiği ve 2011 yılının Nisan ayında başlayan Zenith sponsorluğundaki Pole2Pole (Kutuptan Kutba) *ekspedisyonu, dünyanın en saldırgan bölgelerini geçerek, Güney Kutbuna 10 ay sonra ulaştı. Başarısını yerküreye adayan kaşif Johan E. Nilson, bu araştırması ile çevre için çok zararlı olan karbon emisyonlarını azaltmak için gerekli verileri topladı ve bu ekspedisyon sayesinde kamuyu ve yetkilileri, ilgili birimlere küresel ısınma konusunda eğitim verebilecek.

Kutuptan Kutba projesi, insanoğlunun iklim değişikliği konusundaki farkındalığını artırmak amacıyla hayata geçirildi. Bu proje ile Kuzey Buz Denizi'ndeki buzulların hızla erimesi birinci elden gözlemlendi. Çevre dostu bu macera, iklimi en ufak şekilde dahi olumsuz etkilemiyor. Öyle ki, "çevre kaşifi" olarak anılmayı tercih eden Johan Ernst Nilson, tüm yolculuğunu sadece doğanın güçleri (su, rüzgar ve güneş )ve tabii ki kendi kasları dışında enerji kullanmaksızın gerçekleştirdi. İsveçli kaşif Johan Ernst Nilson, kırık kaburgaları ve donan ayak parmakları pahasına bunu başardı.

Uç Sıcaklık Aralıkları

Johan E. Nilson, bu özenli kutup yolculuğu sırasında etkileyici sıcaklık değişimleri yaşadı. Uzak Kuzey ve Antarktika'da soğuktan dondu, sonrasında Meksika çölünde 50C°'yi aşkın sıcaklıklara maruz kaldı ve güneş çarpması yüzünden yatağa düştü.

Kutuplar Yeniden Keşfediliyor

İsveçli kâşifin programı, en güçlü atletleri bile korkutacak kadar zorlu. 30 Mart'ta Kuzey Kutbu'nda yolculuğuna başlayan Nilson, Kutup Denizi buzlarının üstünde 200 kilometre yürüyüp, Grönland'ın doğusundaki Svalbard Archipelago'ya ulaştı. Buradan Kuzey Buz Denizi üzerinden yelkenle Kanada'ya geçip bisikletle Kuzey ve Güney Amerika üzerinden, Amazon ormanlarını da aşarak sonunda Patagonya'ya vardı. Daha sonra ise kayak ve parafoil ile Güney Kutbu'na gitti ve iki aylık bir yolculuğun başlayacağı Antarktika'ya yelkenle ulaşıldı. Bir yıl kadar sürecek bu macera yerkürenin en kuzey noktasından başlayıp en güney noktasında sona erdi.

Kaşifin bileğinde ise sarsılmaz işlevi yalnızca mekanik makinesi içinde depolanan güce dayanan El Primero kronografa sahip Zenith Stratos'un özel bir model vardı. En zorlu koşullara dayanmak üzere tasarlanan bu el yapımı kronograf, böylece yeryüzünün en sert koşullarında test edildi.

Geçmişten bu yana, dünyaca ünlü kaşiflerin maceralarına sponsor olan Zenith, aynı zamanda zor koşullara dayanıklı olan saatlerini de tescillemiş oluyor. Ününü, en uç koşullar altında dahi saatlerinin hassaslığına, doğruluğuna ve istikrarına borçlu olan Zenith, bu projede yer alarak, uç teknolojideki uzmanlığını büyük ölçüde ilerletti ve prestijli tarihine bir yeni keşif daha ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fabian Ernst Güncel Zenith Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title