Haberler

Kuveyt Milli Günü Ankara'da Kutlandı

Abone Ol

TBMM Başkanı Çiçek: "Geçenlerde ülkemizde ağırlamaktan onur duyduğumuz Emir Şeyh Sabah'ın engin devlet tecrübesi ve vizyoner liderliği altında Kuveyt, kalkınma hamleleri ve işleyen anayasal sistemiyle dikkat çekmektedir" "Türkiye, körfez bölgesindeki istikrar ve güvenliğe büyük önem vermektedir.

TBMM Cemil Çiçek, Kuveyt'in bölgede istikrar, kalkınma ve refahı temsil ettiğini belirterek, "Geçenlerde ülkemizde ağırlamaktan onur duyduğumuz Emir Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir'in engin devlet tecrübesi ve vizyoner liderliği altında Kuveyt, kalkınma hamleleri ve işleyen anayasal sistemiyle dikkat çekmektedir" dedi.

Swissotel'de düzenlenen Kuveyt Milli Günü resepsiyonunda konuşan Çiçek, dost ve kardeş Kuveyt halkının bu anlamlı gününü en içten dilekleriyle kutladığını dile getirdi.

Çiçek, Kuveyt'in bölgede barış ve istikrarın temini için gayret gösterdiğini, imkanlarını kalkınma ihtiyacı içindeki ülkelere sunduğuna değinerek, şöyle devam etti:

" Türkiye, körfez bölgesindeki istikrar ve güvenliğe büyük önem vermektedir. Özellikle Kuveyt devletinin bağımsızlığının, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına, dost ve kardeş Kuveyt halkının refah ve huzurunun devamına gösterdiğimiz hassasiyet azalmadan devam ediyor. Ülkemizin Kuveyt ile siyasi ilişkileri en üst düzeyde bulunmaktadır. Kuveyt ile ilişkilerimizin her alanda gelişmesinden menuniyet duyuyoruz."

İki ülke halkı arasında tarihten gelen dostluk ve kardeşlik bağlarının ilişkileri daha da ileriye götürmek için sağlam bir temel oluşturduğunu aktaran Çiçek, TBMM ile Kuveyt Ulusal Meclisi arasında gelişen ilişkilerin sevindirici olduğunu vurguladı.

Çiçek, "6 Ocak tarihinde beraberimdeki TBMM'den milletvekili arkadaşlarımla birlikte kardeşim Kuveyt Ulusal Meclisi Başkanı Merzuk Ali el-Ganim'in davetine icabetle, Kuveyt'e çok verimli ve güzel bir ziyaret gerçekleştirdim. Sayın el-Ganim'i de geçenlerde ülkemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Ülkelerimiz arasındaki üst düzey ziyaret ve temaslar, bölgesel gelişmelere ilişkin yakın istişarelerimiz her yıl daha fazla sayıda Kuveytli kardeşimizin ziyaret için Türkiye'yi tercih etmesi ve gayrimenkul satın alması, artan uçak seferleri ve ortak projeler, gelişen ilişkilerimizin somut göstergesidir" diye konuştu.

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdullah Ez-Zuveyh de iki ülke arasındaki her alanda güçlü ilişkilerin olduğunu belirterek, "Türkiye-Kuveyt ilişkilerini böylesi böylesi kısa bir zamanda hızlı bir şekilde anlatamam. İlişkiler çok eski tarih ve yıllara uzanır" dedi.

İki ülke arasındaki her alanda mevcut ilişkilerin örnek gösterilir nitelikte olduğuna dikkati çeken Büyükelçi Ez-Zuveyh, söz konusu ilişkilerin her iki ülke arasındaki ortak birçok projeyle de pekiştiğini kaydederek, "Kuveyt ile Türkiye arasında karşılıklı üst düzey resmi ziyaretleri, güçlü ilişkilerin bir semeresi olarak görüyoruz. En son TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de ülkemize ziyareti bunun göstergesiydi" değerlendirmesinde bulundu.

Resepsiyona, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ortadoğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü de katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Çiçek Türkiye Kuveyt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title