Haberler

Kuyap Toplantısı

Abone Ol

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile aralarında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) bulunduğu 5 oda tarafından finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) Samsun’da düzenledi.

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile aralarında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) bulunduğu 5 oda tarafından finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) Samsun'da düzenledi.

TOBB ile Samsun TSO'nun aralarında yer aldığı 5 oda tarafından uygulanan KUYAP ile Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Van, Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Kars, Erzurum, Kahramanmaraş ve Batman illerinde işletme çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılması hedeflenmektedir. Proje kapsamında düzenlenecek olan toplam 15 farkındalık arttırma toplantısının sekizincisi Samsun'da düzenlendi.

Anemon Otel'de düzenlenen toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, Milli Eğitim İl Müdür Vekili Mustafa Cora, Samsun İŞKUR Müdürü Hasan Kılıçaslan, Proje Direktörü ve Planet S.A. Şirket Ortağı Petros Catsis, TOBB AB Proje Geliştirme ve Uygulama Direktörü Werner Gruber, TOBB ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Serdar Sayan, ALFEMO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu ve işadamları katıldı.

PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İÇİN EĞİTİM ŞART

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Ticaretin, iş yapmanın koşulları değişiyor. Değişen koşullara etkin cevap vermeyi başaran işletmeler varlıklarını sürdürebiliyor. Yenilikçi üretim, etkin şirket yönetimi ve insan kaynakları yönetimi ve iş organizasyonu sistemlerinde yaratıcı yaklaşımlar kullanılması, hızla değişen bir ortamda başarıyı sağlamak için gereken unsurlardır. Ancak işgücünün uyum yeteneğine sahip çalışanlardan oluşması gerekmektedir. Böylece çalışanlar işletmenin ihtiyaçları doğrultusunda konumlanabilirler. Bunun için de becerilerin iş piyasasının gereklerine göre, sürekli güncellenmesi kaçınılmazdır. Özetle işletmelerimizin sürdürülebilirliği için eğitim şarttır. Ülkemizin ekonomik bağlamda bel kemiğini özel sektör teşkil etmektedir. Dolayısıyla özel sektör gelişerek büyümesi ve bunu sürdürülebilir kılması geleceğimiz için büyük önem arz etmektedir. Bu amaca hizmet edecek olan projemizin beklentilerimizi karşılamasını temenni ediyorum" dedi.

"TÜRKİYE'NİN AB'YE KATILIMININ ÇOK BÜYÜK DESTEKÇİSİYİZ"

Yaptıkları çalışmaların sonucunda Türkiye'yi AB üyeliğine ulaştıracağını belirten Proje Direktörü ve Planet S.A. Şirket Ortağı Petros Catsis, "KUYAP Projesi'nin sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi'dir. Projenin uygulanmasında teknik destek Yunanistan'dan Planet S.A., İrlanda'dan IDI, İtalya'dan Eurecna, Yunanistan'dan Dialagos ve Türkiye'den de Makro konsorsiyumu tarafından sağlanmaktadır. Biz Türkiye'nin AB'ye katılımının çok büyük destekçisiyiz. Bu anlamda hem özel sektörü hem de kamu sektörünü desteklemek için buradayız. Umuyoruz ki bütün bu yaptığımız çalışmalar sonucunda Türkiye'yi üyeliğe ulaştıracaktır" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ SAMSUN'DA 500 KİŞİYE ULAŞMAK"

Samsun'daki hedeflerinin 200 işveren ve 300 çalışana ulaşmak olduğunun altını çizen TOBB AB Proje Geliştirme ve Uygulama Direktörü Werner Gruber, "Proje Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Van, Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Kars, Erzurum, Kahramanmaraş ve Batman illerinde uygulanacak. Proje kapsamında bu bölgelerde ilk defa toplam 5 milyon euroluk bir insan kaynaklarına yatırım söz konusu olacak. AB desteği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın (ÇSGB) da katkılarıyla bu alanda ilk defa böyle bir proje uygulanıyor olacak. Bilindiği gibi değişim dünyanın her yerinde ve her alanında yaşanıyor. Biz de TOBB olarak sizlerin bu değişimden en karlı şekilde çıkmanız için sizlere yardım ve desteğimizi sunmak istiyoruz. KUYAP projesi kapsamında 2 sene içersinde 5 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu 5 bin kişiden 2 bin kişisi işveren konumundaki kişiler olacak. Geri kalan 3 bin kişide çalışan konumundaki kişiler olacak. Bu destek kapsamında Samsun'a özel olarak hedefimiz 200 işverene ve 300'de çalışana ulaşmaktır. Bunlara doğrudan destek sağlamayı umuyoruz. Sizlere sağlayacağımız geliştirme programlarıyla ve ayrıca AB üye ülkelerine ve Türkiye'nin farklı yerlerindeki firmalara yapacağımız çalışma ziyaretleri aracılığı ile olacak. Böylece bu farklı bölgelerde uyum yeteneği sergilemeyi başarmış olan firmaları bire bir gözlemleme şansı bulmayı umuyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Proje Ekip Lideri Alberto Gomez, "Teknik Destek ve KUYAP Projesi", Eğitim Uzmanı Carlo Penco "İş Dünyasında Uyum Yeteneği", TOBB ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Serdar Sayan "Uyum Yeteneğinin Arttırılmasının Önemi" ve Alfemo Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu "Uygulamada Uyum Yeteneğinin Arttırılmasının Önemi" adlı sunumlarını yaptılar. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Gaziantep Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title