Haberler

Kuyumcuyu 5 Bin Lira Dolandırdılar

Abone Ol

Mersin'de kendini diş hekimi olarak tanıtan kimliği belirsiz dolandırıcı, kuyumcudan telefonla istediği 11 cumhuriyet altınını alıp ortadan kayboldu.

Mersin'de kendini diş hekimi olarak tanıtan kimliği belirsiz dolandırıcı, kuyumcudan telefonla istediği 11 cumhuriyet altınını alıp ortadan kayboldu.

İlginç dolandırıcılık olayı, merkez Akdeniz İlçesi Çankaya Mahallesi, Silifke Caddesi Armağan İşhanı'nda bulunan kuyumcu dükkanında dün meydana geldi. 40'lı yaşlardaki dolandırıcı, iddiaya göre telefonla kuyumcunun yanında bulunan bir turizm acentesini aradı. Buradan kuyumcuyu isteyen dolandırıcı, kendisini diş hekimi olarak tanıttı. Telefona gelen kuyumcudan işyerinin telefonunu alan dolandırıcı, bu kez de kuyumcuyu telefonla aradı. Kuyumcu İrfan Doğan ile telefondan konuşan dolandırıcı, hemen karşı binada işyerinin olduğunu belirterek acilen 11 cumhuriyet altını istedi. Bunun üzerine kuyumcu, 5 bin 830 TL tutarındaki 11 cumhuriyet altınını, şüphelinin tarif ettiği binaya gönderdi. Bu sırada bina önünde bekleyen dolandırıcı, takip ettiği kuyumcu çırağının elinden altınları alıp, "Parayı sekreterim ödeyece" diyerek binadaki bir işyerini tarif edip ortadan kayboldu. Çırak, gösterilen işyerine gittiğinde dolandırıldığını anlayınca durumu patronu İrfan Doğan'a bildirdi. Doğan'ın şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kuyumcu İrfan Doğan ise dolandırıcı hakkında suç duyurusunda bulunarak, başına gelen talihsiz olaydan herkesin ders almasını istedi. Doğan, "Ben dolandırıldım. 5 bin 830 TL değerinde 11 cumhuriyet altınım gitti, ancak başkalarının canı yanmasın. Bizi dolandıran şahsı tanıyan ve görenler en yakın polis noktasına bildirsin. Ben altınlardan vazgeçtim, ama başkaları dolandırılmasın" dedi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title