Haberler

10 kişinin öldüğü kazayı yara almadan atlatan vatandaş o anları anlattı: Araba hızla gelip yaralı arkadaşlara çarptı

Güncelleme:
Abone Ol

Kuzey Marmara Otoyolu'nda 10 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin yaralandığı zincirleme kazadan yara almadan kurtulan Osman Dursun o anları anlattı. Dursun, "Sis nedeniyle kaza vardı. Bizim içinde bulunduğumuz otobüs kaza yapmadan durabildi. Şoför ile dışarıya çıktığımızda arkadan gelen bir araç, bizim otobüse vurdu. Araba hızlı şekilde vurunca ileride yaralı arkadaşlar vardı, onlara çarptı. Otobüste herkes uyuyordu. Şoförün yanında oturuyordum." ifadelerini kullandı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda 10 kişinin yaşamını yitirdiği zincirleme kazadan yara almadan kurtulan Osman Dursun, "Sis nedeniyle kaza vardı. Bizim içinde bulunduğumuz otobüs kaza yapmadan durabildi. Şoför ile dışarıya çıktığımızda arkadan gelen bir araç, bizim otobüse vurdu. Araba hızlı şekilde vurunca ileride yaralı arkadaşlar vardı, onlara çarptı. Otobüste herkes uyuyordu. Şoförün yanında oturuyordum." dedi.

10 kişinin öldüğü kazadan yaralı kurtulan şahıs o anları anlattı

KUZEY MARMARA OTOYOLU'NDA ZİNCİRLEME KAZA

Kaza, saat 04.30 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya Dağdibi mevkisinde meydana geldi. Sol şeritte yavaşlayan kamyonete, arkasından gelen yolcu otobüsü çarptı. Araçlar, yolun sol şeridinde kaza nedeniyle durdu, otobüsteki yolculardan bazıları da yola indi. Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda, arkadan gelen, aralarında 2 yolcu otobüsü ve 1 TIR'ın da olduğu 5 araç daha kazaya karıştı. Araçlar, kaza nedeniyle otobüsten inen yolculara da çarptı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, 112 acil sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönü ulaşıma kapatıldı.

10 kişinin öldüğü kazadan yaralı kurtulan şahıs o anları anlattı

YARALILARDAN 8'İNİN DURUMU AĞIR

Kazada Hüseyin Kamil Yıldız, Nihal Yıldız, Erdoğan Mandal, Kenan Cin, Adem Akyol, Ergin Çınar, Alperen Ayhan, Satılmış Furkan Öztürk ve Sedat Değirmenci ile kimliği henüz tespit edilemeyen 1 erkek, hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı. Yaralılar, Kocaeli ve Sakarya'daki hastanelere sevk edildi. Yaralılardan 8'inin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Otoyol, 6 saat süren çalışmanın ardından ulaşıma açıldı. Kazaya karışan 7 araçtan 6'sının sürücüsü gözaltına alındı. Yaralı diğer sürücünün de tedavisi sonrası gözaltına alınacağı bildirildi. Soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

10 kişinin öldüğü kazadan yaralı kurtulan şahıs o anları anlattı

OSMANİYE'DE CENAZEYE KATILMIŞLAR

Kazada hayatını kaybeden 10 kişiden avukat Kamil Yıldız, hemşire yengesi Nihal Yıldız ve ağabeyi Hilmi Yıldız'ın, Osmaniye'deki bir akrabalarının cenazesine katıldıktan sonra İstanbul'a döndüğü öğrenildi. Kamil Yıldız ile Nihal Yıldız'ın cenazeleri, Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Ellek beldesinde toprağa verilecek.

10 kişinin öldüğü kazadan yaralı kurtulan şahıs o anları anlattı

ONLAR DA CENAZEDEN DÖNÜYORDU

Yaşamını yitiren Kenan Cin (46) ve Erdoğan Mandal'ın (49) da önceki gün İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren akrabaları Ömer Mandal'ın (31) Giresun'un Görele ilçesindeki cenazesinden döndükleri belirtildi. Kenan Cin ile Erdoğan Mandal'ın cenazeleri, memleketleri Giresun'a gönderildi. Cenazelerin yarın Görele ilçesine bağlı Yeşildere köyünde toprağa verileceği öğrenildi Diğer cenazelerin de morgda işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

10 kişinin öldüğü kazadan yaralı kurtulan şahıs o anları anlattı

YARA ALMADAN KURTULDU, KAZAYI ANLATTI

Kazada yara almadan kurtulan Osman Dursun (41), otobüste bulunduğunu belirterek, o anları anlattı. Esenyurt Belediyesi'ne ait otobüsle gittikleri Giresun'un Görele ilçesindeki bir cenazeden döndükleri sırada kazayı yaşadıklarını belirten Dursun, "Sis nedeniyle kaza vardı. Bizim içinde bulunduğumuz otobüs kaza yapmadan durabildi. Şoför ile dışarıya çıktığımızda arkadan gelen bir araç, bizim otobüse vurdu. Araba hızlı şekilde vurunca ileride yaralı arkadaşlar vardı, onlara çarptı. Onlar öldü sanırım. Yaralılarımız var, 2 tane genç arkadaşımız öldü. Otobüste herkes uyuyordu. Şoförün yanında oturuyordum, hemen aşağıya indik. Orada yaralılar vardı" dedi.

10 kişinin öldüğü kazadan yaralı kurtulan şahıs o anları anlattıOsman Dursun

10 kişinin öldüğü kazadan yaralı kurtulan şahıs o anları anlattı

10 kişinin öldüğü kazadan yaralı kurtulan şahıs o anları anlattı

10 kişinin öldüğü kazadan yaralı kurtulan şahıs o anları anlattı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Dursun Marmara Soruşturma Trafik Kazaları Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

Çam Şef:

Büyük vasıtalar en soldan gidiyor. Böyle bir siste ve gece karanlığında hız azaltmıyor. Ne diyelim Allah ölenlere rahmet kalanlara şifa ve sabır versin.

Yanıtla2188
Düşünen Kelebek:

Bir de herkes orta şeriti mesken edinmiş. Sanki babalarının keyif mekanı. İster taksi olsun ister otobüs kamyon sağ şeritten gideceksin kardeşim en sağ şeritten.

568
Birkan Arslan:

Kuzey Marmara otoyolunda hız denetimi yok. Araclar 180 200 km hızla gidiyor. O hızlarda normal kazada bile arabaları birbirinden ayıramazlar. 140 km sinir bile yetmiyor insanımıza. O hizda lastiğin patlasa ne olur diye düşünen yok. Yazık.

Yanıtla12121
Hek Tor:

Ben içişleri bakanı olsam, bayan sürücüler haricinde (zira daha temkinli kullanıyorlar) tüm sürücü ehliyeti sahibi kişilerin ehliyetlerini İPTAL eder, 3 aylık ağır bir eğitimden sonra kazananlara belgelerini verirdim. Eşim mani olmasa, şimdiye kadar beni çoktan vurmuşlardı trafik canavarları, zira hatalı sürücülere karşı hiç tahammülüm yok.

Yanıtla8346
Tarafsız Haber:

Sen Eşinden izin almadan bir daha yorum yapma. Bayan diye birşey yok bunu bil önce "Kadın" iyi ki kimse seni dinlemiyor, yoksa bu kazada ölü sayısı 100 veya 200 olmuştu.

00
Hasan Şentürk:

bu nasıl acıklama , Türkçeyi unutturur

Yanıtla444
kioxia :

Denetim olmayınca böyle oluyor. Bu otobandan tonlarca para almayı biliyorsunuz. Uyarı tabelaları yapın arkadan gelen sürücüleri uyarsanız bu şekilde olmazdı. Siz avrasya tünelinde bu şekilde bir kaza gördünüz mü veya kenarda bozulmuş araç gördünüz mü? demekki bu yapılabiliyor. İzleyeceksiniz kameralardan kaza anında uyarılar koyacaksınız ekranlara veya ışık sistemi ile.

Yanıtla012
NURULLAH AYDEMİR:

Siz siz olun böyle durumlarda aracınızı kenara çektiğinizde mutlaka bariyerlerin arkasına geçin yol kenarında emniyet şeridinde kesinlikle durmayın, beklemeyin.

Yanıtla08
10 Kaplan:

Gerçekten çok güzel anlattı ne anlattılar. Geçmiş olsun kazazedelere. Allah şifa ve sabır versin

Yanıtla02
Bordo Bere:

ALMANYA BÖYLE DURUMLARDA YA O TOBAN GECICI OLARAK KAPANIR YADA TEK SERIDE DÜSÜRLÜR 100 METREDE BIR ISIK BIRAKILIR SONRA HEYY ALMANYA

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title