Haberler

Libya'da Eğitim Dayanışması

Abone Ol

Libya’nın başkenti Trablus’ta yardıma muhtaç ailelerin çocukları için bir avuç gönüllü öğretmen eğitim seferberliği başlattı

BÜLENT ŞAHİN ERDEĞER - Libya'nın başkenti Trablus'un simgesi olan Trablus Kalesi'nin arka sokaklarında hayat mücadelesi veren yardıma muhtaç ailelerin çocukları için bir avuç gönüllü öğretmen eğitim seferberliği başlattı.

Genellikle Trablus'un tarihi kale içi bölgesindeki küçük evlerde yaşayan gelir düzeyi düşük ailelerin çocukları için kampanya başlatan Trablus Tarihi Şehir Yardımlaşma Derneği ve Libya Gönüllüleri Organizasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen projede Trablus, Bingazi, Zintan ve Misrata kentlerindeki çocuklara kırtasiye, çanta ve ders kitabı yardımı yapılıyor.

Trablus Tarihi Şehir Yardımlaşma Derneği Başkanı Aişe Geddur, sadece tarihi kale içi mahallesinde 50 aileye yardım ulaştırdıklarını onlarca çocuğa ücretsiz etüd ve dil eğitimi verdiklerini belirtiyor.

Geddur, iç savaştan çıkan ülkede gelir dağılımındaki eşitsizlikten dolayı fakir aile çocuklarının zorluklar yaşadığını ancak toplumdaki yardımlaşma bağları sayesinde eğitim sorunlarının ücretsiz biçimde karşılandığını ifade ediyor.

Gönüllü öğretmenler hafta sonları İngilizce, matematik ve edebiyat derslerini ücretsiz olarak veriyor. - Trablus

Kaynak: AA / Güncel

Bingazi Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title