Haberler

Libya, Türkiye'nin Deneyiminden Yararlanmak İstiyor

Abone Ol

Trablus Büyükşehir Belediye Başkanı Bedri: "Türkiye’deki belediyecilik anlayışından ve deneyimlerinden istifade etmek istiyoruz" "Trablus Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehir olmaları planlanıyor"

BÜLENT ŞAHİN ERDEĞER - Libya'nın başkenti Trablus'un Büyükşehir Belediye Başkanı Sadat Bedri, Türkiye'deki yerel yönetim tecrübesini kendilerine model olarak almak istediklerini söyledi.

AA'ya konuşan Bedri, Trablus Büyükşehir Belediyesi'nin plan ve programlarını Türkiye'deki belediyelerden alacakları bilgilere göre yapacaklarını belirterek, "Türkiye'deki belediyecilik anlayışından ve deneyimlerinden istifade etmek istiyoruz. Belediyemizden Türkiye'deki çeşitli belediyelere şimdiye kadar bir çok kez heyet gönderdik. Göndermeye de devam edeceğiz. Belediye personelimizi Türkiye'deki belediyelerde eğiterek, tecrübe ve kazanımlarını Libya'ya aktarmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

"Trablus Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehir olmaları planlanıyor" diyen Bedri, Türkiye'deki gibi hizmet vermeye ve başkentin çehresini değiştirmeye niyetli olduklarını vurgulayarak " Ancak Libya'da belediyelerle ilgilenen Yerel Yönetimler Bakanlığı bulunuyor ama şimdiye kadar bir bakan atanmadığı için yerel yönetimlerin sorunlarını çözecek sorumlu makam bulunmuyor" diye konuştu.

-Trablus'taki Osmanlı eserleri

Başkent Trablus'ta Osmanlı devrinden kalma çok sayıda tarihi eser bulunduğunun altını çizen Bedri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarihi eserlerin korunması için gerekli özeni göstermeye gayret gösteriyoruz. Osmanlı dönemine ait Murat Ağa Camisi ve Turgut Reis Camisi gibi eserler Trablus'ta ayakta kalan tarihi camilerin başında geliyor. Osmanlı döneminde hükümet sarayı olarak kullanılan El–Hamra Sarayı da ayakta kalan tarihi eserler arasında yer alıyor. Bu eserlerin restorasyonu ve bakımı için Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nden destek sözü aldık."

Ülkenin asayişi ile ilgili bir soruya Sadat Bedri, "Geçiş hükümetinin zayıf kalması sebebiyle Libya devrimi sırasında Kaddafi yönetimi tarafından salıverilen binlerce adi suçlu sokaklarda kol geziyor. Devrim sürecinde silahlanan siviller silahlarını teslim etmedi. Bu sebeple özellikle gece saatlerinde şehirde güvenlik sağlanamadı" şeklinde cevap verdi.

Söz konusu güvenlik zaafiyeti dolayısıyla ana caddeler dışında pek çok yol, sokak ve caddenin altyapısının eksik olduğunu hatta asfalt bile dökemediklerini dile getiren Bedri, sorunların diyalog ve kararlı bir iktidar ile çözülebileceğini kaydetti. - Trablus

Kaynak: AA / Güncel

Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title