Haberler

Liezen Uluslararası Viyolonsel Yarışması

Güncelleme:
Abone Ol

Bilkentli Doğuş Ergin Avusturya'dan ikincilik ödülüyle döndü.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi öğrencisi Doğuş Ergin Avusturya'da katıldığı Liezen Uluslararası Viyolonsel Yarışması'nda ikincilik ödülü kazandı.

Avusturya'da düzenlenen Liezen Uluslararası Viyolonsel Yarışması 1-7 Nisan 2012 tarihlerinde gerçekleşti. II B kategorisinde finale kalan 6 kişiden biri olan Doğuş, yarışma sonunda ikincilik ödülüne layık görüldü.

29 Kasım 1993'te doğan Doğuş Ergin, daha önce de Mersin Ulusal Viyolonsel Yarışması'nda birincilik, Antonio Janigro Uluslararası Viyolonsel Yarışması'nda üçüncülük ve Jüri Özel Ödüllerini kazanmıştı.

Doğuş Ergin solist olarak Bilkent Senfoni, Mersin ve İzmir Senfoni Orkestralarıyla J.C. Bach, Saint-Saens ve Haydn'ın viyolonsel konçertolarını seslendirdi. Eskişehir'de "Harika Çocuklar Konseri"nde yer aldı. 2011 yılında Bursa'da "Genç Kuşak Solistleri"nde Lalo'nun Viyolonsel Konçertosu'nu, Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile Vivaldi'nin İki Viyolonsel için Sol minör Konçertosu'nu seslendirdi.

Varna Summer International Müzik Festivali'nde, Fransa'da Ornans ve Salins'de konserler veren, Bonn Beethoven Young konserinde Çaykovski'nin Bir Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler'ini yorumlayan, pek çok resital veren Doğuş Ergin halen Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi 4. sınıfta Hayreddin Hoca ile çalışmalarına devam etmektedir.

Viyolonsel çalışmalarına Kara Aliyev ile başlayan Doğuş, sırasıyla Young Chang Cho, Freder Lenz, Umberto Clerici, Massimo Macri, Robert Cohen, Claus Kanngiesser, Renaud Dejardin, Enrico Bronzi, David Geringas, Marc Coppey, Aleksander Rudin, Jiri Barta, Alexander Huelshoff, Peter Bruns, Stephan Forck'un ustalık sınıflarına katıldı.

Müzisyen bir aileden gelen genç sanatçının, annesi Dilek Ergin ve ablası Ezgi Ergin Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nda keman sanatçısı olarak görev yapmaktadırlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bilkent Üniversitesi Avusturya Mersin Güncel Doğuş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title