Limak, "En Yaratıcı Gönüllülük Projesi" ödülü aldı
Limak Holding, ÖSGD'nin Gönülden Ödüller yarışmasında "En Yaratıcı Gönüllülük Projesi" kategorisinde, Türkiye'nin Mühendis Kızları ile ödüle layık görüldü.
Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) tarafından her yıl düzenlenen "Gönülden Ödüller" yarışmasının kazananları belli oldu. Türkiye'nin lider şirketlerinden Limak Holding, " Türkiye'nin Mühendis Kızları" projesi ile "En Yaratıcı Gönüllülük Projesi" ödülünün sahibi oldu.
2007'den bu yana düzenlenen "Gönülden Ödüller", Türkiye'nin önde gelen kurumlarının gönüllülük faaliyetlerini, yarattıkları katma değer ve elde ettikleri başarı doğrultusunda değerlendiriyor. Projelerin etki ve sürekliliklerinin de değerlendirildiği yarışma, kurumsal gönüllülüğü teşvik ederken, toplumda fark yaratan iyi örnekleri de ödüllendirmeyi amaçlıyor.
Bu yıl 11 farklı şirketin program ve projelerinin finale kaldığı Gönülden Ödüller'de
kazananlar arasına adını yazdıran Limak Holding'in Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi, 2015 yılından bu yana sürdürülüyor. Proje, kadın mühendis sayısını artırmayı, 'mühendislik erkek işidir' algısını kırmayı hedefliyor.
KARAR VERİCİ POZİSYONLARDA KADIN SAYISI ARTMALI
Projenin kazandığı bu itibarlı ödülden duydukları memnuniyeti dile getiren Limak Vakfı Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir;
''Türkiye'de kadın mühendis oranı yüzde 21 seviyesinde. Ülkemizde mühendislik, halen 'erkek işi' olarak görülüyor. Türkiye'nin Mühendis Kızları projesiyle, mühendislik bölümlerinde okuyan ve okumayı hedefleyen kız öğrencilerin cesaretlerini artırmayı, onları teşvik etmeyi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyoruz.''
Mühendisliğin değer yaratan bir meslek olduğuna dikkat çeken Özdemir, sözlerine şöyle devam etti; "Limak Grubu olarak enerji, çimento, inşaat, altyapı ve turizm sektörlerinde önemli işlere imza atıyoruz. Bu alanlarda karar verici pozisyonlardaki kadın sayısının artırılmasının iş dünyasına ve topluma sağlayacağı yüksek faydayı öngörebiliyoruz. Mühendislik eğitimi alan kadın sayısının artırılmasıyla işe başlayabiliriz."
BURS VE MENTORLUK BİR ARADA
Limak Şirketler Grubu tarafından 2015 yılında başlatılan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığıyla sürdürülen Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi, lise ve üniversite olmak üzere iki ayaktan oluşuyor. Türkiye'de nitelikli kadın mühendis sayısını artırmayı hedefleyen proje kapsamında, üniversitelerin Elektrik-Elektronik, Endüstri, İnşaat, Makine ve Çevre Mühendisliği fakültelerinde okuyan kız öğrencilere; burs, mentorluk, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi iş birliğiyle oluşturulan Sosyal Mühendislik Sertifika Programı'na katılım imkanı, online İngilizce dil eğitimi, staj imkânı tanınıyor. Ayrıca mezun olduktan sonra Limak veya sektördeki diğer kuruluşlarda istihdam desteği sağlanıyor. Projeye hem Limak'ta çalışan kadın mühendisler hem de 38 farklı kurumdan kadın mühendisler mentor olarak gönüllü destek veriyor. Proje kapsamında burs desteği alan üniversite öğrencilerinin de herhangi bir sosyal sorumluluk projesinde ayda en az dört saat gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaları bekleniyor. Öğrenciler bugüne kadar, 19 farklı kurumda, 2000 saatten fazla gönüllü çalışmalar yaptı.