Haberler

Lise Öğrencileri, Polisin Copla Müdahalesini Protesto Etti

Abone Ol

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nde, Karakoçan Lisesi bahçesinde çalışma yapan işçilerin kız öğrencilere laf atmasıyla başlayan kavgayı ayırmaya gelen polisin, copla müdahalesine tepki gösteren öğrenciler, bugün okulu boykot ederek, protesto gösterisi...

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nde, Karakoçan Lisesi bahçesinde çalışma yapan işçilerin kız öğrencilere laf atmasıyla başlayan kavgayı ayırmaya gelen polisin, copla müdahalesine tepki gösteren öğrenciler, bugün okulu boykot ederek, protesto gösterisi yaptı.Bugün arakoçan Lisesi bahçesinde toplanan yaklaşık 200 öğrenci, dün okul bahçesinde meydana gelen olaylarda, polisin coplu müdahalesini bugün düzenledikleri bir yürüyüşle protesto etti. Sabah okul bahçesinde toplanan öğrenciler alkış ve ıslık çalarak, slogan atarak çarşı merkezine yürüdü. Sivil güvenlik görevlilerinin de uzaktan izlediği yürüyüş sırasında öğrenciler sık sık, "Copa karşı omuz omuza" ve "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde slogan attı. Çarşı merkezinden de aynı şekilde okul yakınlarındaki polis lojmanları önüne kadar gelen öğrenciler, burada da polis aleyhinde sloganlar attı ve "Yuh" çekerek, olaysız bir şekilde dağıldı.

İlçe dışından bir firmanın aldığı ihale kapsamında dün Karakoçan Lisesi okul bahçesinde çalışma yapan 3 işçi, kız öğrencilerine laf atması üzerine buna tepki gösteren erkek öğrenciler arasında kavga çıkmıştı. Çıkan kavgada Adem Adıgüzel ve Suat Yıldız adlı 2 öğrencilerinin darpedildiği kavgaya, polis copla müdahale etmişti. Olaylar sonunda Adıgüzel ve Yıldız, kaldırıldıkları Karakoçan Devlet Hastanesi'nde gördükleri tedavi sonrası taburcu edilirken, isimleri açıklanmayan 3 işçi de gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adem Adıgüzel Karakoçan Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title