Haberler

Lojmanda 5'inci Kattan Düşüp Ölen Er İçin 22 Bin Liralık Tazminat Davası

Abone Ol

Bingöl'de 10 yıl önce vatani görevini yaparken komutanın oturduğu dördüncü kattaki daireye unutulan anahtarı almak için bir üst kattan inerken düşerek ölen er Süleyman Dünger'in ailesi tazminat davası açtı.

Bingöl'de 10 yıl önce İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken komutanın oturduğu dördüncü kattaki daireye unutulan anahtarı almak için bir üst kattan inerken düşerek ölen er Süleyman Dünger'in ailesi 22 bin liralık tazminat davası açtı.

Bingöl 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşması için İstanbul'dan gelen Hülya ve Mehmet Dünger çifti, oğullarının ihmal sonucu öldüğünü ileri sürdü. Yüzbaşı Abdurrahman Güven'in eşi Emel Güven'in lojmanında unuttuğu anahtarı alması için beline ip bağlanarak sarkıtılan oğulları Süleyman'ın düşerek öldüğünü belirten Mehmet Dünger, 3 yıl önce açtıkları davanın henüz sonuçlanmamasına tepki gösterdi. Avukatlarının dosyanın AİHM'ye gittiğini söyleyerek kendilerini oyaladığını ileri süren Hülya Dünger de "Hem avukat, hem adalet mağduruyuz" dedi.

Dünger ailesinin bugünkü tazminat duruşmasına katılan ve olayı öğrenen İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy ise dernek olarak kendilerinin bu olaydan bilgilerinin olmadığını belirtti. Aksoy, "Haberimiz olsaydı belki süreç böyle işlemezdi" diye konuştu.

Bilgöl'de İl Jandarma Komutanlığı Lojmanları'nda 20 Haziran 2001'de meydana gelen olayda, haberci er Süleyman Dünger'in ölümüyle ilgili Yüzbaşı Abdurrahman Güven'in eşi Emel Güven hakkında, 'tedbirsizlik, dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla dava açıldı. Olayda kusuru olmadığını ileri süren Emel Güven, er Süleyman Dünger'in kendisinin iple sarkıp içeri girmeye çalıştığını söyledi, aynı suçlamayla yargılanan şoför er Süleyman Özkan da bunu doğruladı. Bilirkişi olayda ölen er Süleyman Dünger'i 8'de 4, sanıklar Emel Güven'i 8'de 3, Süleyman Özkan'ı 8'de 1 oranında kusurlu buldu. Bunu dikkate alan mahkeme sanıklardan Süleyman Özkan'ı beraat ettirip, Emel Güven'i 2 ay hapse çarptırdı sonra bunu 43 lira paraya çevirdi.

Yargıtay'ın kararı onamasının ardından Hülya ve Mehmet Dünger çifti Bingöl 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde Emel Güven hakkında 22 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title