Haberler

Londra, Noel ve Yılbaşına Hazırlanıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Şehrin merkezi ve meydanları ışıklarla süslenirken, bu yıl Noel ve yılbaşı tüketiminin geçen yıllara göre daha fazla olması bekleniyor

Milyonlarca turistin ziyaret ettiği İngiltere'nin başkenti Londra, şehrin merkezine konulan dev çam ağaçları ve ışıklarla Noel ve yılbaşına hazır.

Başkentin en büyük parkı Hyde Park'ın ortasına kurulan lunapark "Winter Wonderland", içerisindeki buz pateni pisti, dönme dolapları ve eğlence parkıyla her gün çok sayıda ziyaretçiyi ağırlarken, şehrin alışveriş merkezleri Regent Street ve Oxford Street de yılbaşı ışıklarıyla donatıldı.

Piccadilly meydanının sembolü, "Eros" heykeli bu yıl dev bir kar küresinin içerisine konuldu. Şehrin ünlü Harrods mağazasının binası ise ışıklarla süslendi, Londra'nın sinema meydanı olarak bilinen Leicester Square'e lunapark kuruldu.

Trafalgar meydanına her yıl olduğu gibi dev çam ağacı yerleştirildi. Ağaç, her yıl Norveç'in başkenti Oslo'dan Londra'ya hediye ediliyor. Norveç 1947 yılından bu yana, 2. Dünya Savaşı'ndaki desteğinden dolayı Trafalgar Meydanı'na konulmak üzere İnglitere'ye bir çam ağacı hediye ediyor.

Bu arada, bu yıl ekonomik büyümesinin yaklaşık yüzde 1,5 olması beklenen Birleşik Krallık'ta geçen yıllara göre yılbaşı tüketiminin daha fazla olması bekleniyor.

Ülkedeki Perakende Araştırma Merkezi'nin tahminlerine göre bu yıl, Noel ve yeni yıl dönemi için yaklaşık 72,5 milyar sterlin (243 milyar lira) harcama yapılması öngörülüyor. Kişi başına harcamanın yaklaşık 350 sterlin olması beklenirken, bu sayının geçen yıla göre yüzde 2 daha fazla olduğuna dikkati çekiliyor. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Hyde Park Yılbaşı Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title